ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρόμος στην Καλιφόρνια - Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού

ΗΠΑ: Τρόμος στην Καλιφόρνια - Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού
Twitter

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αυτής, σε απόσταση περίπου 48 χιλιομέτρων νότια του Σαν Χοσέ.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις στο υπόβαθρο.

«Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής.

Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ