ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: Οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απλήρωτοι

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: Οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απλήρωτοι
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας προς την κυβέρνηση ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος είναι απλήρωτοι αλλά και παραμένουν εν αναμονή της πρόσληψής τους.

«Με σημερινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος #ΒοήθειαστοΣπίτι», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Facebook, ενώ απευθύνει δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό:

«Γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίσιμους για την υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, παραμένουν, εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Γνωρίζει ότι, παρόλο που τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίσαμε τη μετατροπή του Προγράμματος σε μόνιμο θεσμό του κράτους, δίνοντας τέλος στην εργασιακή ομηρία για περισσότερο από μια δεκαετία χιλιάδων συμβασιούχων που το στελεχώνουν, η κυβέρνησή του καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους;», προσθέτει.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι. Δικαιούνται τώρα τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη και σταθερή εργασία που δρομολόγησε για αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίστης.

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών, στη διάρκεια της κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, είχε νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, για την «εξαιρετική συνεργασία» σε μία «πάρα-πάρα πολύ δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο για τη χώρα, τόνισε τα εξής:

«Νομίζω ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου και πρώτου βαθμού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποτέλεσε και αποτελεί αρωγό του κράτους σε μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε αναλάβει, μέσα στις οποίες φυσικά εντάσσεται και η πιο σημαντική, που δεν είναι άλλη από το να περάσουμε στους πολίτες, στους δημότες το μήνυμα ότι “Μένουμε Σπίτι”. Ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ