ΑΓΟΡΕΣ

«Ανάσα» για το bitcoin με άνοδο 3% - Ξεκάθαρους κανόνες για τα crypto ζητάει η Binance

«Ανάσα» για το bitcoin με άνοδο 3% - Ξεκάθαρους κανόνες για τα crypto ζητάει η Binance
Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα δείχνουν να καταβάλουν προσπάθεια να προσπεράσουν την κρίση των τελευταίων ημερών AP Photo

Προσπάθεια ανάκαμψης κατέγραψε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το bitcoin με άνοδο 3%, παρότι το άνοιγμα της συνεδρίασης βρήκε το κρυπτονόμισμα κάτω από τα 16.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια.

Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα δείχνουν να καταβάλουν προσπάθεια να προσπεράσουν την κρίση των τελευταίων ημερών, μετά από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στις 13:48 το bitcoin ενισχύθηκε κατά 2,57% στα 16.720 δολάρια, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο crypto στον κόσμο, το ether κέρδισε 2,79% στα 1.253 δολάρια.

Binance: Θέσπιση ενός νέου, ξεκάθαρου ρυθμιστικού πλαισίου

Τη σημασία θέσπισης ενός νέου, ξεκάθαρου ρυθμιστικού πλαισίου για τα crypto επισήμανε επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, στον απόηχο της αναταραχής που έχει προκαλέσει στον κλάδο η κατάρευση της FTX.com.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζάο κατά τη διάρκεια ομιλία τους σε εκδήλωση στο Μπαλί της Ινδονησίας ανέφερε πως «χρειαζόμαστε κανονισμούς και ρυθμίσεις, σε ένα σωστό πλαίσιο, για να λειτουργήσουμε με ένα σταθερό τρόπο».

Παράλληλα, ο Ζάο είπε σε ανάρτηση του στο Twitter πως η Binance θα δημιουργήσει ένα ταμείο ανάκαμψης για να ενισχύσει project κρυπτονομισμάτων που είναι ισχυρά αλλά αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.

Μιλώντας από το Μπαλί, ο Ζάο είπε πως «θεωρώ πως ο κλάδος έχει συλλογικά την ευθύνη να πραστατέψει τους καταναλωτές, όχι μόνο οι ρυθμιστικές αρχές. Αυτές έχουν ένα ρόλο, αλλά δεν είναι κατά 100% δικιά τους ευθύνη» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ