ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Χατζηδάκης: Στο τέλος του χρόνου η συμφωνία με τον ESM για χρέος και δημόσια περιουσία

Χατζηδάκης: Στο τέλος του χρόνου η συμφωνία με τον ESM για χρέος και δημόσια περιουσία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Στο τέλος του έτους θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα κατατείνει στην περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που ανήκει στο Υπερταμείο.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στο οικονομικό νομοσχέδιο

«Θα είναι μια συμφωνία θετική για τα συμφέροντα της χώρας», είπε ο υπουργός Οικονομικών αναπτύσσοντας την τροπολογία που προβλέπει την επιστροφή στο δημόσιο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Όπως είπε, η ρύθμιση δημιουργεί μια νέα κατάσταση πραγμάτων και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ESM, με τον οποίο ήρθε σε συμφωνία για τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε κέρδος για το δημόσιο και όφελος για την κεφαλαιαγορά την είσοδο του Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο, λέγοντας ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την οικονομία.

Σημείωσε ακόμη, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην δίνουν δάνεια μόνον οι τράπεζες αλλά και άλλα ιδρύματα.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, επεσήμανε πως η κυβέρνηση δίνει αυτά που έχει και δεν δίνει αυτά που δεν έχει, ενώ σχολίασε δεικτικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Θα μας βγάλετε τρελούς; Ο εισηγητής σας, κ. Μαμουλάκης είπε ότι θα υπερψηφίσετε επί της αρχής», είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι άλλαξε στάση λόγω του «όχι» του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Μακάρι να τηρήσετε την αρχική σας στάση για να δείξετε ότι πήρατε το μάθημα των εκλογών, αλλιώς κινδυνεύετε να γίνετε και πάλι χορηγός του ΠΑΣΟΚ".

Στράφηκε ωστόσο και προς το ΠΑΣΟΚ που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, λέγοντας πως αν συνεχίσει έτσι, θα φαίνεται ως το «ΚΚΕ της Κεντροαριστεράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ