ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Σε λίγες μέρες η εκταμίευση της δόσης των 2 δις

Τσακαλώτος: Σε λίγες μέρες η εκταμίευση της δόσης των 2 δις
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος βγαίνει από την συνάντηση με τους Θεσμούς. EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ζήτημα ημερών είναι η εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε συμφωνία για το ύψος της ύφεσης για το 2015 και το 2016.

Η εκτίμηση του κουαρτέτου εναρμονίζεται τώρα με αυτή την κυβέρνησης, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για ύφεση της τάξεως του 1,3-1,4% το 2015 από 2,3%, ενώ ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη εάν κλείσει σύντομα και με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την άποψη του κ. Τσακαλώτου συμμερίζεται και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υποστήριξε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται «λίγο-πολύ στο σωστό δρόμο» κι ότι θα λάβει την δόση των 2 δις σε λίγες ημέρες.

Σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, οι θεσμοί διατύπωσαν αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές ισοζύγιο (έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ φέτος και πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ το 2016) με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Η συζήτηση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί και σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ