ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Για ανοικτά προαπαιτούμενα κάνει λόγο η ευρωζώνη - «Πάγος» στην εκταμίευση του 1 δισ.

Eurogroup: Για ανοικτά προαπαιτούμενα κάνει λόγο η ευρωζώνη - «Πάγος» στην εκταμίευση του 1 δισ.
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Στην επισήμανση πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να λάβει τόσο τη δόση, όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, ύψους 970 εκατ. ευρώ, προχώρησε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αξιωματούχος τόνισε πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών συνεχίζονται και πως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη, κυρίως θέματα σχετικά με τα επιχειρηματικά δάνεια.

«Έγκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», ανέφερε ο αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Απαντώντας για το τι θα συμβεί εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup, ο αξιωματούχος δήλωσε πως η σχετική απόφαση από την Ευρωομάδα θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις.

Σχηματικά είπε πως δεδομένου ότι τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, σε περίπτωση που δεν θα έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις. «Αυτό δεν θα το κάνει πιο εύκολο», είπε και ξεκαθάρισε πως θα τεθούν νέα προαπαιτούμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ