ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ινστιτούτο Περιβάλλοντος: Η Αττική έχασε τους «πνεύμονές» της

Newsroom

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 01

Ινστιτούτο Περιβάλλοντος: Η Αττική έχασε τους «πνεύμονές» της

00.00/20:35

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

O κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος του CLIMPACT μιλάει στο Eco Gen, τη νέα σειρά podcast του CNN Greece.

Στόχος του CLIMPACT, της «Εθνικής Ελλάδος» των επιστημόνων που ασχολούνται με το περιβάλλον στη χώρα μας, είναι η ανάπτυξη εργαλείων που θα βοηθήσουν την πολιτεία να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση, παράλληλα με την παραγωγή επιστημονικής γνώσης, δηλώνει ο κύριος Μιχαλόπουλος.

Ο ίδιος εξηγεί για ποιους λόγους η Μεσόγειος, που επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την κλιματική κρίση, θα μπορούσε να είναι case study για ολόκληρο τον πλανήτη, τι δείχνουν οι μετρήσεις, αλλά και τι περιμένουμε να συμβεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στους πνεύμονές της, ακριβώς όπως και ο άνθρωπος δέχεται πλήγμα στο αναπνευστικό του σύστημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ