ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Save your Hood: Οι πολίτες ανέλαβαν δράση και «σώζουν» τις γειτονιές τους

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 04

Save your Hood: Οι πολίτες ανέλαβαν δράση και «σώζουν» τις γειτονιές τους

00.00/28:13

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο ιθύνων νους πίσω από το Save your Hood – Σώσε τη γειτονιά σου μιλάει στο νέο επεισόδιο του ECO GEN, του podcast του CNN Greece για το Περιβάλλον.

Μόλις σε έναν χρόνο ύπαρξης, αυτό το κίνημα που στηρίζεται στη δύναμη των εθελοντών του, έχει πραγματοποιήσει 3.700 δράσεις καθαρισμού σε γειτονιές όλης της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και σε ακόμα 11 χώρες του εξωτερικού. Από την πρώτη δράση καθαρισμού στη «χωματερή» που είχε δημιουργηθεί λόγω της εγκατάλειψης στα Τουρκοβούνια, οι εθελοντές έφτασαν να καθαρίσουν ακόμα και μια ολόκληρη παράνομη χωματερή στη Φθιώτιδα – μια «πληγή» στο περιβάλλον της περιοχής που έκτοτε έκλεισε οριστικά.

Γιατί οι πολίτες ανταποκρίθηκαν τόσο άμεσα στο κάλεσμα του Save Your Hood και πώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα αυτή η ένθερμη αντίδραση; Ποιοι είναι οι άμεσοι και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του κινήματος αυτού; Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ένας νέος άνθρωπος που αποφάσισε να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτό, μιλά στο ECO GEN για τις συγκινήσεις, τις επιτυχίες και το όραμά του για το Save Your Hood.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ