ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κώστας Λαγουβάρδος: Έντονες πλημμύρες και κύματα καύσωνα φέρνει το μέλλον στην Ελλάδα

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 06

Κώστας Λαγουβάρδος: Έντονες πλημμύρες και κύματα καύσωνα φέρνει το μέλλον στην Ελλάδα

00.00/10:35

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Για το κλιματικό μέλλον της χώρας μας, όπως εκτιμάται με βάση τα δεδομένα από τα project στα οποία εργάζεται ο ίδιος, μίλησε στο podcast Eco Gen του CNN Greece ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο κ. Λαγουβάρδος στάθηκε ιδιαίτερα στις δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις κατά το περσινό καλοκαίρι και εκτίμησε πως κύματα καύσωνα θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον συχνότερα. Ο ίδιος όμως επισήμανε ότι η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανοχύρωτη απέναντι στις πλημμύρες συγκεκριμένα, ενώ εντοπίζει το ζήτημα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση στην καλύτερη συνεργασία πολιτείας – επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αντιμετωπίζεται ολιστικά κάθε έντονο φαινόμενο στο μέλλον. Τέλος, ο κ. Λαγουβάρδος μιλά στο podcast του CNN Greece και για τον φετινό, ιδιαίτερα ψυχρό Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ