ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανακύκλωση: Το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης - Συνομιλία με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κρικρή

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 08

Η ανακύκλωση στην τοπική αυτοδιοίκηση: Το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης

00.00/22:26

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Για τον στόχο η εκτροπή απορριμμάτων στον δήμο Νέας Σμύρνης να φτάσει το 40% μιλά στη νέα εκπομπή Podcast ECO GEN του CNN Greece, ο Γιώργος Κρικρής, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας.

Ο κ. Κρικρής εξηγεί πώς λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης στη Νέα Σμύρνη αυτή την περίοδο, πώς ανταποκρίνονται οι πολίτες και πού «πέφτει το βάρος» για μία κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επισημαίνει τη σημασία της εκπαίδευσης της νέας γενιάς στα περιβαλλοντικά ζητήματα και τονίζει πως πλέον οι δήμοι πρέπει να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση έντονων, σπάνιων έως τώρα, καιρικών φαινομένων, όπως ο πρόσφατος χιονιάς, που προκάλεσε την πτώση δεκάδων δέντρων στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ