ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε τη Μεγάλη Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, την οποία οργάνωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις που έχει προκαλέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπισή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, στο τέταρτο κατά σειρά διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τη Μεγάλη Δευτέρα, θέλησε να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνονται ότι δεν υπολογίζει κανείς τις προσπάθειές τους.

«Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης» είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη».

Προστασία στους ηλικιωμένους

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ωστόσο ότι η μάχη δεν έχει κερδηθεί εξ ολοκλήρου ακόμη: «Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες. Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Kαι μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δημοσκοπήσεις -από τις οποίες προκύπτει πως η πλειονότητα των πολιτών εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού- σημείωσε:

«Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά. Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ