ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης - Κατηγόρησε τον Τσίπρα για «Πολακισμό»

Βουλή: Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης - Κατηγόρησε τον Τσίπρα για «Πολακισμό»
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επέλεξα να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος και να απαντήσω σε ερωτήματα που έθεσε η αντιπολίτευση, αλλά έχοντας κατά νου να μην ανεβάσω τους τόνους».

Ωστόσο, δεν άργησε να κλιμακώσει την επίθεσή του εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει αναγάγει σε πολιτική πρακτική τον «Πολακισμό».

«Κυκλοφορήσατε την ομιλία σας και τη δώσατε στους δημοσιογράφους προτού εγώ πω αυτά που έχω να πω. Είπατε ότι λειτουργούν εννέα από τις 50. Η δική μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες. Και αυτό μετέφερε ο Πρόεδορος της Βουλής στην τοποθέτησή του. Δεν πήγε ο ίδιος να τις δει. Έκανε δήλωση ο διοικητής του νοσοκομείου και είπε ότι όλες λειτουργούν. Και τι έγινε μετά; Ο απών κ. Πολάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής με ένα χυδαίο υβρεολόγιο στο διαδίκτυο με αχαρακτήριστες εκφράσεις επειδή είπε ότι λειτουργούν και οι 50 ΜΕΘ. Εδώ δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής. Οπότε μπορώ να σας δεσμευτώ ότι θα απομακρυνθεί ο διοικητής του Σωτηρία που μας έδωσε αυτή την πληροφορία, ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα οπότε κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσετε εσείς να τον απομακρύνετε».

Συνεχίζοντας την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Έχω την υποψία ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο κ. Πολάκης, το πρόβλημα είναι ο Πολακισμός. Ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού».

«Σταματήστε να σπεκουλάρετε πάνω στους αριθμούς και να παρουσιάζετε μια εικόνα τις πατρίδας μας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν οι ίδιοι οι γιατροί που εργάζονται στις εντατικές έρχονται και λένε ότι γίνονται αυτά που ζητούσαμε χρόνια τώρα, ποιους πιστεύετε ότι θα πιστέψουν, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, οι πολίτες;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προμηθεύτηκε αξιόπιστα rapid τεστ», επανέλαβε - εξάλλου - ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει μία ευρωπαϊκή χώρα που να μην έχει αναστείλει σε αυτή την περίοδο χειρουργεία;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία τεράστια, μοναδική κρίση στην παγκόσμια υγεία αυτή τη στιγμή».

Δείτε τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση κατά του Βαρουφάκη

Ωστόσο, στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, ξεκινώντας από τα όσα είπε κατά την πρωτολογία του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν ήταν εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε, κύριε Βαρουφάκη. Θα πρέπει να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες απέναντι στις τράπεζες. Δεν είδα να έχετε την ίδια ευαισθησία, όταν λέγατε "αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες". Καλό είναι σε αυτή την αίθουσα να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών. Για εσάς προσωπικά, για το τρίτο μνημόνιο, σας βαραίνουν πολύ σημαντικές ευθύνες», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα είπε νωρίτερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης για το Πολυτεχνείο και του λέω ότι δεν εξαιρείται από τα μέτρα που ανακοινώσαμε για τη 17 Νοέμβρη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν άνθρωποι όλων των παρατάξεων, ωστόσο κάποιοι έχτισαν καριέρες πάνω στο Πολυτεχνείο! Άντε, επιτέλους, να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα μέσα σε αυτή την αίθουσα!», πρόσθεσε σε πολύ έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού»

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, εξάλλου, κατά τη δευτερολογία του, «κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα Μαζικών Συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και προσθέσαμε. Με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν το πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ