ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων τρομοκρατίας: Δεν φοβόμαστε

Δένδιας για Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων τρομοκρατίας: Δεν φοβόμαστε
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής των θυμάτων τρομοκρατίας ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής των θυμάτων τρομοκρατίας η σημερινή» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε ότι «με πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε. Αυτονόητη η ανάγκη της διεθνούς συνεργασίας και εγρήγορσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας (Ιnternational Day of Remembrance of and Tribute to the Victims of Terrorism) καθιερώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017 με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να τιμώνται κάθε χρόνο, στις 21 Αυγούστου, τα θύματα αλλά και οι επιζήσαντες τρομοκρατικών ενεργειών ανά τον κόσμο.

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και του κοινού σχετικά με τη σημασία της μακροχρόνιας σωματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και οικονομικής αποκατάστασης των θυμάτων της τρομοκρατίας, προκειμένου να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Στο ψήφισμα του ΟΗΕ υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - ότι «το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

«Ένα από τα κύρια καθήκοντα των κρατών - μελών είναι η υποστήριξη των θυμάτων της τρομοκρατίας, η προώθηση και η προστασία των δικαιωμάτων τους. Η παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ένας από τους παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα», σημειώνει ο ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ