ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τσίπρα στη Βουλή: Δεν τόλμησε την πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ

Οικονόμου για Τσίπρα στη Βουλή: Δεν τόλμησε την πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η ατολμία του κ. Τσίπρα καταδεικνύει την ενοχή του στο παρελθόν και την πολιτική του ανεπάρκεια στο παρόν» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατόπιν της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ακρίβεια και τη ΔΕΗ.

«Επί ημέρες κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ. Όμως δεν το τόλμησε! Γιατί έτσι θα έπρεπε να απολογηθεί, από βήματος Βουλής, για το πώς η κυβέρνησή του έφερε την εταιρία ένα βήμα από την πλήρη χρεοκοπία και διάλυση» τονίζει ο κ. Οικονόμου.

«Και, βέβαια, ποιος και πώς την έσωσε και την οδηγεί ήδη σε δυναμική ανάπτυξη» προσθέτει και καταλήγει:

«Έμεινε λοιπόν να αναμασά χιλιοειπωμένα κλισέ και κούφιες απειλές αντιγράφοντας τον εκλεκτό του συνδικαλιστή κ. Φωτόπουλο. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να δει τη ΔΕΗ. Αγκυλωμένος στο παρελθόν εκφράζει πολιτικά τη βαθιά συντήρηση και την οπισθοδρόμηση. Εκφράζει την εποχή που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Τσίπρας κατά κυβέρνησης για ΔΕΗ: Θα αναζητηθούν ευθύνες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και τα τιμολόγια του ρεύματος εξαπέλυσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ υποστήριξε πως θα αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

«Απ’ όπου και να το πιάσει κανείς, το μεγάλο κόλπο που στήσατε με την εκχώρηση της ΔΕΗ είναι ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των σημερινών και των επόμενων γενιών Ελληνίδων και Ελλήνων. Δεν θα περάσει έτσι. Ούτε θα λήξει με μια απόφαση ΔΣ. Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Και θα αναζητηθούν σε βάθος. Ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είστε πλέον μια κυβέρνηση που βλέπει, αισθάνεται τον άνεμο της λαϊκής οργής να θεριεύει και στήνει το Μεγάλο Παζάρι με τα ασημικά του κράτους, χωρίς προσχήματα. Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας, όσο κι αν το καθυστερήσετε στην κάλπη».

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ