ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» αν υπήρξαν ΜΕΘ για VIP

Τσίπρας: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» αν υπήρξαν ΜΕΘ για VIP
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία και στη δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα.

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, για τις οποίες παρενέβη η Eισαγγελία, αναφορικά με το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους εντός ή εκτός ΜΕΘ ζήτησε σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Σήμερα η επικαιρότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα νοσοκομεία μας εκατοντάδες άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι οι 80, 100 και 120 απώλειες την ημέρα «δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι».

«Και, βεβαίως, με το γεγονός ότι ορθώς έσπευσε η εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση “VIP πολιτών” για την προοπτική θεραπείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία και στη δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα.

«Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

«Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Φτάσαμε ως εδώ, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και τη ζωή και δεν έχει κάνει τίποτα πραγματικά, για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τίποτα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες για μία περίοδο πανδημίας. Κι αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, συνεταιρισμένους αγρότες, αλλά και πολίτες για τη διπλή κρίση που βιώνουν.

Αναφερόμενος εκτός από την κορύφωση της πανδημίας και στην έκρηξη της ακρίβειας, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «διπλή κρίση» που «μαστίζει πλέον κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση».

«Ο μέσος πολίτης σήμερα βιώνει την αγωνία για τη ζωή και την επιβίωση. Όμως και η αγωνία για το αν θα βγει η εβδομάδα ή ο μήνας, καθώς την τρίτη εβδομάδα τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα, είναι κι αυτό πάρα πολύ κρίσιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πω ότι αυτή η εικόνα της αγωνίας, της απόγνωσης, πρέπει να γίνει κατανοητή. Αφορά την πλειονότητα των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το αν έχει κανείς μεσαίο ή χαμηλό εισόδημα. Ίσως να μην αφορά μόνο κάποιους λίγους που έχουν υψηλό εισόδημα», επισήμανε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «ο προϋπολογισμός του 2022 να μην είναι ένας προϋπολογισμός τέλους της πανδημίας».

Για αυτό και επανέλαβε αυτό που σημείωσε νωρίτερα και στη συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης, ότι δηλαδή «χρειάζονται μέτρα στήριξης, τόσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα της υγειονομικής, όσο όμως και της αντιμετώπισης του τρομακτικού κύματος της ακρίβειας που είναι απότοκο της ενεργειακής κρίσης».

Στις 19.00 της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Du Lac» των Ιωαννίνων, ενώ αύριο Παρασκευή θα βρεθεί στο νομό Θεσπρωτίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ