ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές με μπροστάρη τον Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές με μπροστάρη τον Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας INTIME

Με μπροστάρη τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα θα κορυφωθεί η καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών μέχρι την ημερομηνία- ορόσημο της 15ης Μαΐου, όταν και στήνονται κάλπες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σε σποτ για την προσέλκυση όλων εκείνων που από το 2012 τουλάχιστον και μετά έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, θα συνεχίσει τις ανά τη χώρα περιοδείες του, δίνοντας έμφαση- για διαφορετικούς λόγους- στην Κρήτη, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Στην Κρήτη γιατί εκεί το ΚΙΝΑΛ, λόγω εντοπιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει αναπτύξει μια δυναμική που σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα δεν έχει κοπάσει.

Στη βόρεια Ελλάδα γιατί μετά την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών η κωλοτούμπα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πλέον «δίνει μάχες» για τη Βόρεια Μακεδονία, έχει αφήσει πεδίο ανάκαμψη ανοιχτό για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Αχαΐα γιατί, πέρα από το ότι ο κ. Τσίπρας έχει εκλεγεί εκεί βουλευτής, είναι μια ακόμα περιοχή ισχυρή ανάκαμψης για το ΚΙΝΑΛ και στην Ήπειρο γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάγεται από εκεί.

Ως προς τη μάχη για την εκλογή στη νέα 300μελή Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να είναι σφοδρή και για έναν επιπλέον λόγο, πέρα από το πού θα κάτσει η «μπίλια» μεταξύ προεδρικών και Ομπρέλας.

Σχετίζεται με το ότι λόγω της ποσόστωσης φύλου 50- 50 αναμένεται να μείνουν εκτός της νέας σύνθεσης πολλοί πρωτοκλασάτοι άνδρες, ακόμα και βουλευτές.

Κάποιοι, μάλιστα, ανάμεσά τους φρόντισαν να μην είναι καν υποψήφιοι, προκειμένου να μην πληγεί η φιλοδοξία τους για επανεκλογή στη Βουλή.

Όπως κι αν έχει, η σειρά εκλογής αναμένεται να επηρεάσει και τη σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας- πιο ευρείας όπως αυτή θα ορίζεται από την Πολιτική Γραμματεία και πιο στενής, του λεγόμενου «πρωινού καφέ» με τον πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ