ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα φρέσκα πρόσωπα σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τα φρέσκα πρόσωπα σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα ΙΝΤΙΜΕ - Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη στη Ρόδο και τη Σύμη.

Όπως είχε προαναγγείλει το CNN Greece, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα έχει συνάντηση, στις 9.30πμ, με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σύμη, όπου στις 11.45 θα περιοδεύσει στο Γιαλό.

Στις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Σύμης κι εκπροσώπους φορέων του νησιού.

Κατόπιν, θα επιστρέψει στη Ρόδο, όπου στις 19.00 θα επισκεφθεί τον Αρχάγγελο και στις 20.00 τα Αφάντου.

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις -φανερές και κρυφές- που έχουν στη διάθεσή τους.

Στα θετικά συγκαταλέγουν την αύξηση της κομματικής συσπείρωσης, καθώς και τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Στα αρνητικά, ωστόσο, παραμένει η αδυναμία να πειστεί η μεσαία τάξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 2022 δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 και της υπερφορολόγησης των μεσαίων εισοδημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσει, άλλωστε, τη μάχη τόσο το κόμμα όσο κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, αλλά και στα φρέσκα πρόσωπα από τα οποία θα ζητήσει να το εφαρμόσουν.

Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει -ήδη διαδραματίζει, όπως αναφέρουν γνώστες των μυστικών της Κουμουνδούρου- το συμβουλευτικό think tank που έχει συγκροτήσει από τον περασμένο Νοέμβριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλοί, μάλιστα, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως στην επόμενη κυβέρνηση υπουργικό κοστούμι θα πρέπει να ετοιμάζονται να ράψουν ο ειδικός στα θέματα ενέργειας, Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας, Μεταφορών και Ανταγωνισμού, ο αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθώς κι ο Αιμίλιος Αυγουλέας, καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ