ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για Fuel Pass: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης

Αχτσιόγλου για Fuel Pass: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης
Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους καυσίμων και μισθού στην Ευρώπη κι από τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο ο πρωθυπουργός ανακοινώνει εκ νέου ανεπαρκή επιδόματα» INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εκτίμηση, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Fuel Pass, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να ρίξει τις τιμές, αλλά για μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης προχωρά η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους καυσίμων και μισθού στην Ευρώπη κι από τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο ο πρωθυπουργός έρχεται να ανακοινώσει εκ νέου ανεπαρκή επιδόματα για τρεις μήνες, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανακουφίσουν ουσιαστικώς τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Το επίδομα των 21,6 ευρώ το μήνα- ή 26,6 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις ηπειρωτικές περιοχές όπου η βενζίνη βρίσκεται στα δυόμισι ευρώ το λίτρο, καθώς και το επίδομα των 28,3 ευρώ τον μήνα- ή 33,3 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις νησιωτικές περιοχές όπου η βενζίνη πλησιάζει τα τρία ευρώ το λίτρο, επιβεβαιώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει ανάσα στους πολίτες που ασφυκτιούν από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις τιμές. Ενδιαφέρεται να στήσει έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών. Μάταια πια», υπογραμμίζει η βουλευτής Επικτρατείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Αχτσιόγλου παρατηρεί πως τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη του πρωθυπουργού για τη ληστρική επίθεση στο εισόδημα των πολιτών που εξελίσσεται επί ένα χρόνο:

«Η άρνηση της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άρνηση αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η επιδότηση της αισχροκέρδειας αντί της επιβολής πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, η ανεξέλεγκτη λειτουργία καρτέλ στην αγορά είναι πολιτικές επιλογές. Επιλογές φτωχοποίησης της κοινωνίας. Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση- χορηγός των υπερκερδών, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ