ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «ισχυρό δέλεαρ» Τσίπρα στους ψηφοφόρους

ΣΥΡΙΖΑ: Το «ισχυρό δέλεαρ» Τσίπρα στους ψηφοφόρους
O κ. Τσίπρας ποντάρει και στη δυσφορία των πολιτών στο ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, ώστε να κερδίσει αμφιταλαντευόμενους και πάντως δυσαρεστημένους με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφοφόρους ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκλονισμένος είναι κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά κι όλοι όσοι συνεργάστηκαν στενά μαζί του στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από τον ξαφνικό θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος ήταν κι επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών της 15ης Μαΐου.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, όμως, κι εκλογολόγος ήταν και καθημερινός συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις συμβουλές του οποίου ο τελευταίος άκουγε πολύ προσεκτικά.

Ο εκλιπών, άλλωστε, ήταν από εκείνους που ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό από τον κ. Τσίπρα να μην φοβηθεί να κάνει και δημόσια αυτοκριτική για την πρωθυπουργία του προκειμένου να καταφέρει και την εκλογική του επανασύνδεση με στρώματα της μεσαίας τάξης που αισθάνθηκαν απογοήτευση από τη διακυβέρνηση 2015- 2019.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός πορεύεται στις εκλογές με ένα «ισχυρό», όπως τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος, δέλεαρ για τους πολίτες: σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης περισσότερο ο δε Νίκος Ανδρουλάκης λιγότερο- είναι ο μόνος που μιλά ξεκάθαρα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει και στη δυσφορία των πολιτών στο ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων ώστε να κερδίσει αμφιταλαντευόμενους και πάντως δυσαρεστημένους με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφοφόρους.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην Κουμουνδούρου υποβαθμίζουν και τη μειωμένη- δεν πρέπει να ήταν πάνω από 25 οι παρόντες- παρουσία βουλευτών του κόμματος στην ομιλία του κ. Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου και συνεχίζονται, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις καλωσορίσματος των νέων μελών.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί με τους Ενιαίους Συλλόγους Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα θα είναι εισηγήτρια στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, συντονιστών των Οργανώσεων Μελών και βουλευτών.

Όσον αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αυτή βρίσκεται στα χέρια των Τσίπρα- Σβίγκου και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους περισσότερους βουλευτές να βρίσκονται στο σκοτάδι για τις λίστες ακόμα και των περιφερειών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ