Αχτσιόγλου: Tο «φουλ απάτη pass» του κ. Μητσοτάκη
«Σήμερα επιβεβαιώθηκε η απάτη του κ. Μητσοτάκη με το “power pass” και τα δήθεν 600 ευρώ επιδότησης για το ρεύμα», αναφέρει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Όπως αναφέρει η κυρία Αχτσιόγλου:
«1. Εντελώς εκτός οποιασδήποτε επιδότησης μένουν 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει.
2. Στα 2,5 εκατ. δικαιούχους που τελικά λαμβάνουν επιδότηση (εκ των 4,2 εκατ. που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα υποστήριζε), μοιράζονται 260 εκατ. για 6 μήνες.
Πρόκειται για μεσοσταθμική επιδότηση των 17 ευρώ/μήνα.
Και όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες έχουν πληρώσει ήδη λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω.
Με λίγα λόγια, αφού έχει συντελεστεί μία αφαίμαξη χιλιάδων ευρώ σε κάθε νοικοκυριό εδώ και πολλούς μήνες, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τώρα ως τιμητής επιστρέφοντας λίγα ευρώ σε ένα μέρος των πολιτών. Βέβαια, από την αισχροκέρδεια ούτε που του περνάει από το μυαλό να κόψει κανένα ευρώ.
Είναι προφανές ότι μετά το “fuel pass”, το “power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass” του κ. Μητσοτάκη. Ας γνωρίζει όμως ότι αυτό το “pass” εξαπάτησης δεν περνά πουθενά.
ΥΓ: Όσο για τα 20 εκατ. που το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει πανηγυρικώς ότι θα διαμοιράσει στο μέλλον στους πολίτες, να μην παραλείψουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη γενναιοδωρία τους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι - Πώς θα δείτε τι επιστροφή θα πάρετε
Power Pass: Ξεκινά η καταβολή - Επεκτείνεται και στους λογαριασμούς Ιουνίου
Η Τεχεράνη και το Ομάν συντάσσουν πρωτόκολλο για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ
23:00
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας για τους ημιτελικούς
22:56
Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens
22:50
Κονγκό: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών
22:41