ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιασμός για εκλογές την άνοιξη, χωρίς να αποκλείουν τον Ιανουάριο- Συνεδριάζει η Κ.Ο.

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιασμός για εκλογές την άνοιξη, χωρίς να αποκλείουν τον Ιανουάριο- Συνεδριάζει η Κ.Ο.
Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να αποκλείουν το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αποκλείουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποχρεωθεί από τις εξελίξεις, κυρίως στα μέτωπα των παρακολουθήσεων και της ακρίβειας, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ακόμα και τον Ιανουάριο.

Όπως ισχυρίζονται, άλλωστε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα έχει μπει τότε η έτσι κι αλλιώς εκλογική χρονιά 2023, επομένως ο πρωθυπουργός θα μπορεί να διατείνεται πως υπήρξε πιστός στη δέσμευσή του για κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, κάνει τα πλάνα του με βάση το πιο πιθανό ενδεχόμενο η εκλογική αναμέτρηση να λάβει χώρα την άνοιξη.

Γι’ αυτό και οι δικές του περιοδείες ανά την επικράτεια, καθώς και οι ημερίδες στις πρωτεύουσες των νομών αναμένεται να απλωθούν χρονικώς και μετά τα Χριστούγεννα.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη συγκρότηση κι ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, το μεγαλύτερος μέρος των οποίων, σύμφωνα με τον κομματικό προγραμματισμό, θα είναι έτοιμο λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να αποκλείουν το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, μολονότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, πως σε ένα μήνα διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η οποία έχει διαχρονικώς χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προκαλέσουμε την εικονική συσπείρωση της ΝΔ λίγους μήνες πριν τις εκλογές, που σημαίνει πως και οι βουλευτές της έχουν το μυαλό τους στη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματός τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ανησυχία τους από την πτώση των αντιπολιτευτικών ντεσιμπέλ του Νίκου Ανδρουλάκη κι από την ατμόσφαιρα υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Από τη μία αντιλαμβάνονται την προεκλογική σκοπιμότητα να χαραχθούν διαχωριστικές γραμμές, από την άλλη ωστόσο αναρωτιούνται πώς είναι δυνατή ακόμα και η σκέψη μετεκλογικής συνεργασίας του παρακολουθούμενου με τον θύτη, ιδίως αν η ΝΔ δεν αλλάξει αρχηγό ή δεν αποδεχθεί τρίτο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή, η οποία ξεκινά στις 13.00 με ομιλία του κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ