ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τα πάντα και θέλει να καταστρέψει την πορεία εξέλιξης

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τα πάντα και θέλει να καταστρέψει την πορεία εξέλιξης
Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτή την ώρα ο Γιάννης Οικονόμου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Την προσήλωση της κυβέρνησης «στο δρόμο της ανάπτυξης με ευθύνη και σοβαρότητα», υπογράμμισε τη Δευτέρα (05/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση (briefing) των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιχειρεί να διασπείρει στους πολίτες το φόβο και την αδράνεια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τα πάντα και δεν προτείνει τίποτε δημιουργικό. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να συντάσσεται με τις πλέον συντηρητικές και αναχρονιστικές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες με μόνο σκοπό να καταστρέψει και να σταματήσει την πορεία εξέλιξης», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν δύο πολιτικοί, οι οποίοι αμφότεροι έχουν θητεύσει ως πρωθυπουργοί», «κι αυτό», όπως είπε, «είναι σημαντικό, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού».

Για τη συνάντηση Τσίπρα - Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις

Ερωτηθείς πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά και τη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη ότι πρέπει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. Η ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί τον ρόλο της ως ένας βασικός πυλώνας της ελληνικής Δημοκρατίας, πάντοτε απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και σε βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο κάνει και τώρα σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που παρακολουθούμε την τελευταία περίοδο. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «αυτές θα γίνουν το 2023 και σίγουρα λίγο πριν από τη λήξη της τετραετίας».

Για τη δίκη στο Μάτι: Μιλάμε για τραγωδία, απαιτείται ευαισθησία

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις απαράδεκτες αναφορές των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι έφταιξαν οι κάτοικοι που πήγαν και έχτισαν σπίτια σε μια τόσο προβληματική περιοχή, ο Γιάννης Οικονόμου είπε:

«Πέρα από τον τυπικό τρόπο με τον οποίο διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες εκλαμβάνονται κάνουν τη δουλειά τους, σε τέτοιου είδους υποθέσεις θα πρέπει να σταθμίζεται η γενικότερη εικόνα. Μιλάμε για μια τραγωδία και τα όποια συμπεράσματα και οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με βάση την ευαισθησία που πρέπει κανείς να δείχνει απέναντι στα αποτελέσματα αυτής της τραγωδίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ