Ηλιόπουλος: Η Ελλάδα του Μητσοτάκη διαρκώς καταγράφει αρνητικές πρωτιές
Ανανεώθηκε:
«Πρέπει να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική Μητσοτάκη. Γι' αυτό παλεύουμε για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσει με δίκαιο τρόπο τα εισοδήματα, θα στηρίξει τους συνταξιούχους και θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Μιλώντας στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει προγραμματικά πως τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα πρέπει και μπορούν να πάνε αλλιώς.
«Η Ελλάδα διαρκώς καταγράφει αρνητικές πρωτιές. Αν δούμε σήμερα τις τιμές της χονδρικής στο ρεύμα είναι στα 239 ευρώ στην Ελλάδα τη στιγμή που Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία είναι στα 50 ευρώ. Εδώ έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, και ακόμη και μετά τις επιδοτήσεις σε σχέση με το εισόδημα είμαστε η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια», υπογράμμισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει οκτώ δισ. ευρώ στους παρόχους. Από ποιους τα πήρε; Από τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τέσσερα δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από ΦΠΑ. Δεν προέκυψαν γιατί ο κόσμος καταναλώνει περισσότερο. Ίσα ίσα που η κατανάλωση μειώνεται. Καταναλώνουμε λιγότερο πληρώνουμε περισσότερο».
Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε: «Χρειάζεται άλλο μοντέλο που δεν θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αλλά θα βασίζεται σε μια δημόσια ΔΕΗ. Είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιήσαμε το βασικό μας εργαλείο. Τον Οκτώβριο οι πάροχοι δούλευαν με 166% περιθώριο κέρδους και αυτό διαλύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Επίσης τόνισε ότι «απαιτούνται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά ήδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα».
Και συμπλήρωσε:
«Όταν μιλάμε για ακρίβεια πρέπει να βλέπουμε και το εισόδημα. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου ο βασικός μισθός είναι κάτω από το ύψος που ήταν το 2010. Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό της συνεχίζει να έχει κομμένη την 13η σύνταξη. Με υπογραφή Μητσοτάκη έχουμε πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κομμένα από τους συνταξιούχους».
Τέλος, είπε: «Χρειάζεται μια δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων και μια δίκαιη διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και ρύθμισή τους σε ένα σχήμα 120 δόσεων».