ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα με Τασούλα: «Την αλήθεια δεν μπορούν πια να την κρατήσουν στο σκοτάδι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως η ανταπόκριση στο αίτημα του Χρήστου Ράμμου και η κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Τασούλα, με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, την οποία έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα, και κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τόνισε δε, πως η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας.

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων.

«Προφανώς μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της Επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασής της.

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών του και η πλειοψηφία της ΝΔ το αρνείται.

«Μάταιος κόπος που επιβεβαιώνει την ενοχή τους. Γιατί ο κύβος πλέον ερρίφθη. Την αλήθεια δεν μπορούν πια να την κρατήσουν στο σκοτάδι», συμπληρώνει με νόημα.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης