ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δυτική Θεσσαλία ο Τσίπρας – «Πανικός Μητσοτάκη για κυβέρνηση ηττημένων»

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δυτική Θεσσαλία ο Τσίπρας – «Πανικός Μητσοτάκη για κυβέρνηση ηττημένων»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στη δυτική Θεσσαλία περιοδεύει σήμερα Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στις 12:00 θα έχει συνάντηση με κτηνοτρόφους στη Φιλύρα Τρικάλων, ενώ στις 13:30 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων (αίθουσα ξενοδοχείου «Άρνη», Καρδίτσα).

Στις 18:30 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία (στις 12.00) όταν και αναμένεται να επικυρώσει χωρίς εντάσεις- οι περισσότερες, αν όχι όλες οι κατά τόπους ενστάσεις από τις διάφορες τάσεις έχουν επιλυθεί- το 75% των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες και θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα.

Το πιθανότερο είναι, εξάλλου, πως δεν θα συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή για την τυπική επικύρωση.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου ώστε να επικυρωθούν και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και οι προσωπικές επιλογές- «εκπλήξεις» Τσίπρα, όπως λένε συνεργάτες του, καταπώς επιθυμεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αφήνουν ασχολίαστες τις πρόσφατες τοποθετήσεις τόσο βουλευτών της ΝΔ όσο, όμως, και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δαιμονοποιούν μια κυβέρνηση ηττημένων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ομολογία πανικού από την πλευρά του πρωθυπουργού, επιμένοντας πάντως πως στόχος τους, τον οποίο θεωρούν απολύτως εφικτό, είναι η καθαρή νίκη στην κάλπη της απλής αναλογικής που θα ανοίξει και το δρόμο για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, σημειώνουν με νόημα πως το πιθανότερο είναι πως τα κουκιά δεν θα βγαίνουν αν είναι δεύτεροι- «το ξέρει και ο πρωθυπουργός»-, αφού θεωρούν πως οι ίδιοι ούτως ή άλλως θα ξεπεράσουν το 30%, αλλά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δεν θα υπερβεί το 10% και το ΜέΡΑ25 ακόμα κι αν μπει στη Βουλή δεν θα συγκεντρώσει πολύ πιο πάνω από το 3%.

«Ο κ. Μητσοτάκης υποβάθμισε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την κάλπη της απλής αναλογικής και τώρα τρέχει και δεν φτάνει για να συσπειρώσει τη δεξιά ψήφο», προσθέτουν.

Όσον αφορά, εξάλλου, τα όσα είπε και κυρίως δεν είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη για την προσωπική ευθύνη Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, εκφράζουν την απογοήτευσή τους, προσθέτοντας με νόημα πως το 2023 δεν είναι 2019 κι όσοι επιχειρούν να συμπτύξουν αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θα αποτύχουν οικτρώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ