ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άσκηση ισορροπίας για Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Άσκηση ισορροπίας για Πολάκη
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι βουλευτές έχουν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, δεχθεί «συστάσεις» από κομματικούς παράγοντες, μέλη και ψηφοφόρους που κινούνται στο ύφος του «μην τυχόν τολμήσετε και διαγράψετε τον Πολάκη» EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε άσκηση ισορροπίας υποχρεώθηκαν το Εκτελεστικό Γραφείο κι ο Πολιτικός Σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ως προς την τύχη του Παύλου Πολάκη.

Από τη μία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να υπαναχωρήσει από τη σκληρή στάση αποκλεισμού του βουλευτή Χανίων από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ιδίως και μετά τη δημόσια τοποθέτησή του πως ήταν εκείνος που τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά όργανα αισθάνθηκαν υποχρεωμένα να ακούσουν τη βάση του κόμματος η οποία σε σημαντικό βαθμό στηρίζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βλέπει ακόμα και σχέδια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ πίσω από πιθανή αποπομπή του.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι βουλευτές έχουν, άλλωστε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, δεχθεί «συστάσεις» από κομματικούς παράγοντες, μέλη και ψηφοφόρους που κινούνται στο ύφος του «μην τυχόν τολμήσετε και διαγράψετε τον Πολάκη».

Γι’ αυτό και η χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου και Πολιτικού Σχεδιασμού βρήκε τη σολομώντεια λύση της μη εκλογικής καθόδου Πολάκη, αλλά της παραμονής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και της λύσης του γόρδιου δεσμού της- διαζευκτικά- διαγραφής, αναστολής ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύστασης ή επίπληξης από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μπορεί, εξάλλου, η εισήγηση του Εκτελεστικού στην Πολιτική Γραμματεία- συνεδριάζει την Πέμπτη με την παρουσία και Πολάκη- να ψηφίστηκε ομόφωνα, ωστόσο δεν έλειψαν οι φωνές εκείνων που ήθελαν διαγραφή του «αψύ Κρητικού» εδώ και τώρα.

Υπήρχαν, πάντως, και οι πιο διαλλακτικοί που ζήτησαν να μην δώσουν νέα πατήματα στη ΝΔ τραβώντας την κατάσταση στα άκρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ