ΓΕΕΘΑ: Βίντεο από τη συνεκπαίδευση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ΝΑΤΟ
Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με αεροσκάφος KC-135 της U.S. Air Force (USAF) και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης Ε-3A Airborne Warning and Control System (AWACS) του ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε ημερήσιος και νυχτερινός εναέριος ανεφοδιασμός, όπου η ΠΑ συμμετείχε με 48 εξόδους αεροσκαφών F-16 και η USAF με 2 εξόδους αεροσκάφους KC-135 της 134 Air Refueling Wing.
Επίσης εκτελέστηκε αποστολή προστασίας και προσβολής Εναέριου Μέσου Υψηλής Αξίας [High Value Airborn Asset (HVAA)] με τη συμμετοχή 16 μαχητικών αεροσκαφών F-16, 4 Rafale και 2 Μ2000-5 της ΠΑ, καθώς και του KC-135 της USAF και του Ε-3Α AWACS.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι φέρνει η αναβάθμιση των τουρκικών F-16 - Στάση αναμονής από την Αθήνα
Οι «Οχιές» της Πολεμικής Αεροπορίας «κλειδώνουν» το Αιγαίο
Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς: 31 χρόνια από τον θάνατό του σε αερομαχία με τουρκικά F16
Η Γαλλία ανοίγει προξενείο στη Γροιλανδία «εντός των προσεχών ημερών»
19:22
Αγρότες: Εν αναμονή αποφάσεων στα μπλόκα Θεσσαλίας για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
19:13
«Πόρτα» στο προσωπικό του Ιράν στο Ευρωκοινοβούλιο - Διάβημα της Τεχεράνης σε τέσσερις χώρες της ΕΕ
19:04
Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις - Έρευνα προτείνει πρακτικές ασφαλείας
18:58