ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάκληση του «είστε εθνική εξαίρεση» ζήτησε ο Κασσελάκης από τον Γεραπετρίτη

Την ανάκληση του «είστε εθνική εξαίρεση» ζήτησε ο Κασσελάκης από τον Γεραπετρίτη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την ανάκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της φράσης «είστε εθνική εξαίρεση» για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, σύμφωνα με ανώτερες πηγές της Κουμουνδούρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να μεταφέρει αυτή την έκκληση- απαίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό.

Στην ίδια συνάντηση, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης είχε υπενθυμίσει πως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, ανάμεσα σε άλλα, είχε αποτρέψει το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός» να εισέλθει στα εθνικά χωρικά ύδατα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν, εξάλλου, ιδιαιτέρως επικριτικός απέναντι στον κ. Γεραπετρίτη και κατά τη χθεσινή (Σάββατο) ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόκλιση του υπουργού Εξωτερικών στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλίνεται σε κανέναν.

«Επειδή είμαστε δύναμη πατριωτικής ευθύνης, αναγνωρίζουμε κάθε θετικό βήμα και δεν θα συρθούμε ποτέ στην πατριδοκαπηλία που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών ή αργότερα, την περίοδο 2021- 2023, στα ελληνοτουρκικά. Εμείς επιδιώκουμε σταθερά και πάντοτε αμοιβαία επωφελείς λύσεις, που διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των αμυντικών δαπανών για τον κρατικό προϋπολογισμό, μπορεί να υπάρχει, όπως πληροφορείται το CNN Greece, κατ' αρχήν θετική διάθεση, αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί μέσα στην εβδομάδα κι αφού μελετηθούν όλα τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός ψηφίζεται την ερχόμενη Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ