ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια και των γονέων στην Κεντρική Επιτροπή – Ο στόχος Κασσελάκη για 20% στις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια και των γονέων στην Κεντρική Επιτροπή – Ο στόχος Κασσελάκη για 20% στις ευρωεκλογές
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ράνια Σβίγκου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Γκρίνια και των γονέων» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, με τα μέλη της να εστιάζουν στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, στις Σπέτσες, στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, αλλά και στις προτεραιότητες.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, πολλά στελέχη είναι προβληματισμένα από την έμφαση που δίνεται στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, το οποίο κανείς δεν έχει δει ακόμα την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνουν πως είναι λάθος η πρώτη μαζική εκδήλωση του κόμματος στις 25 Ιανουαρίου να είναι για την ισότητα στο γάμο κι όχι για την ακρίβεια ή την ασφάλεια.

Το ότι, εξάλλου, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε χθες Κυριακή να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Παύλο Πολάκη δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα βρει ανταπόκριση.

Ως προς το εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές που ζήτησε η ομάδα Ραγκούση- Ζαχαριάδη- Θεοχαρόπουλου, τα συγκεκριμένα στελέχη δεν βιάζονται να πραγματοποιηθεί πριν το συνέδριο περιμένοντας το ανώτατο κομματικό όργανο να εισηγηθεί επί τούτου.

Βασικό τους επιχείρημα είναι η αποδυνάμωση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ύστερα κι από την απίσχναση των ποσοστών του γερμανικού Die Linke.

Γκρίνια εκδηλώθηκε και για το ότι στο κείμενο θέσεων, οι αναφορές στα αίτια της εκλογικής ήττας είναι πολύ περιορισμένες μολονότι ένας από τους βασικούς λόγους πραγματοποίησης του συνεδρίου είναι ακριβώς η αποτίμηση της ήττας.

Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως γίνεται πολλή κομματική δουλειά σε πολλά επίπεδα η οποία είναι λογικό να μην έχει φανεί ακόμα προς τα έξω, αλλά όταν αυτό συμβεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει νέα δυναμική και με νέα πρόσωπα μπροστά.

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, προανάγγειλε κατάθεση πρότασης νόμου για το διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας, η οποία θα βασίζεται στην αντίστοιχη που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα το 2018, καθώς και καμπάνιες κατά της ακρίβειας, εξειδικεύοντας και στο ηλεκτρικό ρεύμα, και για τη στεγαστική πολιτική και το "παραγωγικό κράτος" σε αντιδιαστολή με το επιτελικό.

Την ίδια ώρα, έθεσε ως στόχο ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% για το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Επιπλέον, τα δύο πρώτα αναπτυξιακά- περιφερειακά συνέδρια θα πραγματοποιηθούν σε Κοζάνη και Λάρισα 3 και 10 Φεβρουαρίου αντιστοίχως, παρουσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος πέρα από την ομιλία του θα συμμετέχει και σε θεματικά τραπέζια που θα διοργανωθούν.

Πέρα από όλα αυτά, τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πολιτισμού θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της τομεάρχη Πολιτισμού, Κυριακής Μάλαμα, σήμερα Δευτέρα, εγκαινιάζοντας έναν ευρύτερο γύρο συναντήσεων σχετικών με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με συλλόγους εργαζομένων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, στη Βουλή,

Στις 18:30 θα γίνει συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και σωματεία της, στα γραφεία της (Γλάδστωνος 10).

Στις 21:00 ο κ. Κασσελάκης θα παρακολουθήσει στο θέατρο «Άλμα» την εμβληματική θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές», των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της οικογένειας των συγγραφέων, το έργο είναι μία ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις χαρές και τις λύπες που συνοδεύουν το ταξίδι στο άγνωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ