ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης σας δουλεύει, το πρόγραμμά μας έτοιμο να εφαρμοστεί»

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης σας δουλεύει, το πρόγραμμά μας έτοιμο να εφαρμοστεί»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Για «απόλυτη γύμνια» του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την καταπολέμηση της ακρίβειας κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, σε βίντεο που ανάρτησε στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζεται πως το μόνο που έχει να πει στους πολίτες ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια που βιώνουν καθημερινά είναι: «Ούρσουλα, σου γράφω ένα γράμμα, όχι πως θέλω να στο δώσω».

«Δεν λέγεται λεφτόδεντρα. Λέγεται πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα για να μην μείνει κανένας πίσω, για να πάμε μπροστά όλοι μαζί. Όσο ο πρωθυπουργός σάς δουλεύει με επιστολές στην Ούρσουλα, εμείς -ο ΣΥΡΙΖΑ- δουλεύουμε. Όλα κοστολογημένα. Όλα έτοιμα να εφαρμοστούν από αύριο κιόλας. Για μια καλύτερη ζωή τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κι αφού εκείνοι δεν έχουν πρόγραμμα, τι κάνουν; Πιάνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το παραποιούν: 40 δις, 50 δις, λεφτόδεντρα. Επικαλούνται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όμως εκείνο μετρά τις δαπάνες, όχι τα έσοδα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια πέρασε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο το αποτίμησε στα 2,7 δισ. Αντίβαρο: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας. Θα μας φέρει 3,2 δισ., άρα έχουμε και μισό δισ. πλεόνασμα», υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης.

Αυτό σημαίνει, κατά τον ίδιο, ότι από αύριο μπορούμε να εφαρμόσουμε:

  1. 0% ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και βρεφικά είδη (για 6+ 6 μήνες).
  2. Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  3. Ειδική κάρτα για μειωμένη τιμή στο αγροτικό πετρέλαιο.
  4. Μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.
  5. Μείωση ΦΠΑ σε ύδρευση και αποχέτευση.

Αντίστοιχα, στο νέο φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Την ελάφρυνση τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα ως 100.000 ευρώ, θα την επιβαρυνθούν όσοι βγάζουν από 200.000 ευρώ και πάνω.
  • Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 17% για νομικά πρόσωπα με κέρδος έως 220.000 ευρώ, θα την επιβαρυνθούν οι εταιρείες με έσοδα πάνω από 220.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ