ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Barbie Vs. Oppenheimer: Γιατί η κούκλα της Margot Robbie θα είναι στην κορυφή του box office

Barbie Vs. Oppenheimer: Γιατί η κούκλα της Margot Robbie θα είναι στην κορυφή του box office
Η απόφαση της Warner να δώσει στην «Barbie» την ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας με το «Oppenheimer» ήταν μια σκόπιμη κίνηση. Κάποιες φήμες υποδηλώνουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά την αποχώρηση του Nolan από τη Warner Bros. photo: Warner Bros/Universal

Οι πρώτες προβλέψεις για τo box office δείχνουν ότι η επερχόμενη ταινία της «Barbie» θα ξεπεράσει σε νούμερα το επικό δράμα «Oppenheimer» του Christopher Nolan.

Η ταινία «Barbie», με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling, βασίζεται στην εμβληματική κούκλα της Mattel, ενώ το βιογραφικό θρίλερ του Nolan, με πρωταγωνιστές τους Cillian Murphy και Emily Blunt, θα εξερευνήσει τη δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Και οι δύο ταινίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 21 Ιουλίου, με προϋπολογισμό παραγωγής 100 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία, και αναμένεται να παλέψουν για την υπεροχή του box office αυτό το καλοκαίρι.

Αρχικά, αναμενόταν ότι το «Oppenheimer» θα ήταν ο ξεκάθαρος νικητής, αλλά, η ταινία «Barbie» έχει γίνει ένα φαινόμενο των social media τους τελευταίους μήνες, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι θα «θάψει» το τρίωρο έπος του Nolan.

Πράγματι, σύμφωνα με αναφορές από το THR, οι βασικές εκτιμήσεις παρακολούθησης της Warner Bros. η «Barbie» θα πάει καλύτερα σε νούμερα από το «Oppenheimer» της Universal το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας τους.

Η πρώτη ταινία του Nolan με βαθμολογία R μετά το «Insomnia» θα κυκλοφορήσει σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου του IMAX 70 mm. Όσο για τη «Barbie», είναι πιθανό η Warner Bros να ελπίζει για ένα εντυπωσιακό πρώτο Σαββατοκύριακο που θα δώσει ώθηση στην ταινία για τις επόμενες εβδομάδες. Αν και οι δύο ταινίες είναι πολύ διαφορετικές, πολλοί τις έχουν βάλει σε αντιπαράθεση, δίνοντας στο Χόλιγουντ μια καλοκαιρινή κινηματογραφική μάχη που δεν έχει δει για πολύ καιρό.

Η απόφαση της Warner να δώσει στην «Barbie» την ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας με το «Oppenheimer» ήταν μια σκόπιμη κίνηση. Κάποιες φήμες υποδηλώνουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά την αποχώρηση του Nolan από τη Warner Bros για τη Universal μετά από μια διαμάχη με την εταιρεία.

Τα τελευταία χρόνια, τα στούντιο τείνουν να αποφεύγουν σκόπιμα όσο το δυνατόν περισσότερο τη σύγκρουση με άλλες μεγάλες κυκλοφορίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προβολή. Αυτό το γεγονός κάνει αυτή τη «μάχη» μια από τις μεγαλύτερες και πιο συναρπαστικές πιθανές συγκρούσεις στο box office εδώ και πολύ καιρό, και παρόλο που η Warner Bros θέλει προφανώς τον Nolan πίσω, ελπίζουν ότι η «Barbie» μπορεί να ξεπεράσει τον «Oppenheimer» για να εξασφαλίσει μια ισχυρή παρουσία στο box office.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ