ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Skin Of The Wolf» είναι η ταινία του Netflix που θα ξυπνήσει το φυσιολατρικό σου ένστικτο

Το «Skin Of The Wolf» είναι η ταινία του Netflix που θα ξυπνήσει το φυσιολατρικό σου ένστικτο
Το ισπανικό Netflix Original, The Skin Of The Wolf είναι μια καλλιτεχνικά φιλοτεχνημένη, όμορφα γυρισμένη ταινία που εκτιμά την αισθητική και την τεχνική σε σχέση με την ιστορία που μιλάει για έναν κυνηγό λύκων. photo/Netflix

Αν είσαι από αυτούς που ζουν στη πόλη αλλά όμως διατηρούν ακόμη στην καρδιά τους μία θέση για την φύση, το βουνό και την αγριότητα του τοπίου, τότε το The Skin Of Τhe Wolf είναι η ταινία που πρέπει να δεις άμεσα στο Netflix.

Το ισπανικό Netflix Original, The Skin Of The Wolf είναι μια καλλιτεχνικά φιλοτεχνημένη, όμορφα γυρισμένη ταινία που εκτιμά την αισθητική και την τεχνική σε σχέση με την ιστορία που μιλάει για έναν κυνηγό λύκων.

Τα πρώτα 20 λεπτά γυρίζονται σε μία απόλυτη σιωπή, και ​​η ταινία χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτάσει στην καρδιά της ιστορίας, αυτό όμως λειτουργεί υπέρ της.

Η ταινία εμμένει πολύ στη μέθοδο του show don't tell, το The Skin Of The Wolf στηρίζει εκεί όλη του τη δύναμη, μαζί με την εκπληκτική φωτογραφία που μας μεταφέρει στα ισπανικά βουνά το χειμώνα αλλά και την άνοιξη.

Η ιστορία ξεκινά στην καρδιά των βουνών με τον απομονωμένο σκληροτράχηλο κυνηγό Martinón (Mario Casas) που περνάει τον χρόνο του κυνηγώντας και σκοτώνοντας λύκους για χρήματα ενώ συντηρεί τη φάρμα του και τη γύρω περιοχή στα βουνά.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Martinón που αγοράζει μια σύζυγο από τους γονείς της για να ανακουφίσει τη μοναξιά του ενώ αντιμετωπίζει συναισθηματικό τραύμα και τις δοκιμασίες της έγγαμης ζωής. Η ταινία λειτουργεί πολύ καλά με τον αργό της ρυθμό και τα διαπεραστικά της πορτραίτα της άγριας φύσης.

Αν σου αρέσουν οι ταινίες με σκληρούς ανθρώπους σε πολύ σκληρές συνθήκες αλλά την ίδια στιγμή τρυφερούς βαθιά μέσα στην καρδιά τους, τότε αυτή η ταινία σίγουρα θα σου κάνει κάτι. Από την άλλη όμως έχουμε και την αποτρόπαια πλευρά της ταινίας μιας και μας δείχνει την θέση της γυναίκας στην κοινωνία της εποχής και πως οι γυναίκες δεν είχαν κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή τους.

Οι ερμηνείες είναι όλες πολύ καλές με εκείνη του πρωταγωνιστή φυσικά να ξεπερνάει όλες τις άλλες μιας και κυριαρχεί επίσης σε χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ