ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: με κινούμενες αφίσες η γιορτή ξεκινά

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: με κινούμενες αφίσες η γιορτή ξεκινά

Το Νοέμβριο η Θεσσαλονίκη θα είναι ξανά η μεγάλη πρωταγωνίστρια της έβδομης τέχνης με το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου να υπόσχεται όλα όσα γενναιόδωρα χαρίζει σε σκοτεινές αίθουσες που φωτίζουν τις νύχτες μας.

Το 59ο ΦΚΘ που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 φέρνει το ελληνικό σινεμά στην πρώτη γραμμή και σταδιακά αποκαλύπτει τους κρυμμένους άσσους στο μανίκι του.

Γνωρίζοντας ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα ουσιαστικές το Φεστιβάλ μας εκπλήσσει τουλάχιστον ευχάριστα με την οπτική ταυτότητα και τις κινούμενες αφίσες του για τη φετινή διοργάνωση που υπογράφουν οι μαέστροι των γραφικών τεχνών Βeetroot που υπογράφουν την οπτική ταυτότητα της 59ης γιορτής.

"Πώς ένα μικρό κομμάτι φιλμ μπορεί και φιλοξενεί τόσες διαφορετικές ιστορίες και συναισθήματα; Πώς μία επιφάνεια λίγων μόλις εκατοστών καταφέρνει και σε ταξιδεύει σε τόσους διαφορετικούς κόσμους; Αυτή η απλή σκέψη είναι και αυτή που έδωσε έμπνευση και κρύβεται πίσω από την οπτική ταυτότητα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά η οπτική επικοινωνία του θεσμού έχει εστιάσει ολοκληρωτικά στα ψηφιακά μέσα όπου και αναπτύσσεται πλήρως, δίνοντας ζωή και πλοκή και στις αναλογικές εφαρμογές.

https://www.instagram.com/p/Bod1soynPk8

Κομμάτια φιλμ μοιάζουν να χορεύουν, αποκαλύπτουν κρυφές εικόνες, γιορτάζουν σαν φεστιβαλικές κορδέλες.

Και όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να αποθεώσουν τη μαγεία του σινεμά και να γιορτάσουν τη συνεύρεση των απανταχού εραστών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ