ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

DB: Ένα αυτοκίνητο-φόρος τιμής στο Ντέιβιντ Μπάουι

DB: Ένα αυτοκίνητο-φόρος τιμής στο Ντέιβιντ Μπάουι
takumiyamamoto

Δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο. Είναι ένα πορτραίτο του Ντέιβιντ Μπάουι, αυτό τουλάχιστον λέει ο δημιουργός του, ο Ιάπωνας σχεδιαστής αυτοκινήτων Takumi Yamamoto. Το τρισδιάστατο μοντέλο του DB θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Πρωτότυπων Αυτοκινήτων στο Παρίσι, ως φόρος τιμής στον τραγουδιστή.

Αγαπητέ Ντέιβιντ,

Αυτό είναι ο πορτραίτο σου που δημιούργησε ένας σχεδιαστής αυτοκινήτων.

Δεν ενέπνευσες μόνο μουσικούς.

Θέλω να σού αφιερώσω αυτό το πορτραίτο, με την ευγνωμοσύνη μου που υπήρξες πάντα πηγή έμπνευσης και μέντοράς μου.

Σ’ ευχαριστώ που με ενέπνευσες με τη μουσική, το όραμα και την πίστη σου. Η ζωή μου είναι πιο πλούσια εξαιτίας σου.

Σ’ ευχαριστώ πολύ, Takumi YAMAMOTO

Ο Takumi Yamamoto δεν είναι τυχαίος στο χώρο. Υπήρξε για χρόνια σχεδιαστής στην εταιρία Peugeot Citroën και γνωστότερη δημιουργία του είναι το φουτουριστικό μοντέλο GT της Citroën. Του πήρε 21 χρόνια να σχεδιάσει το DB. Το σήμα του αυτοκινήτου το εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι τα δύο γράμματα -αρχικά του ονόματος του Μπάουι- υπήρχαν πάνω σε μια αφίσα του τραγουδιστή στο παιδικό του δωμάτιο, στο Τόκιο. Σήμερα ζει και δουλεύει στο Παρίσι, ως ανεξάρτητος σχεδιαστής για την αυτοκινητοβιομηχανία και αποφάσισε να ολοκληρώσει το DB το 2016, όταν πέθανε ο Μπαόυι.

Το αυτοκίνητο το βλέπει πιο πολύ σαν γλυπτό, ένα τρισδιάστατο πορτραίτο. Η διαδικασία της ολοκλήρωσής του δεν ήταν ούτε απλή, ούτε εύκολη, αλλά ο σχεδιαστής ήταν αποφασισμένος. Η εκτύπωση του τρισδιάστατου μοντέλου έγινε με τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή του κόσμου, έναν Massivit 1800.

Το ιδιότυπο αυτό «πορτραίτο» του τραγουδιστή δείχνει να παραπέμπει περισσότερο στην πρώιμη περίοδό του, κάτι που δεν ενοχλεί καθόλου το σχεδιαστή. «Δεν το έκανα επίτηδες, αλλά ήθελα να εκφράσω την πολυπλοκότητα της προσωπικότητάς του και της δουλειάς του, τα πολλά του πρόσωπα», λέει.

Όσο για το αν θα βγει ποτέ στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο, παραδέχεται και ο ίδιος ότι αυτό θα είναι μάλλον δύσκολο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ