ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ήταν φοβερό»: Ο Τομ Κρουζ τη στιγμή που πετάει με 7G στα γυρίσματα του νέου «Top Gun»

«Ήταν φοβερό»: Ο Τομ Κρουζ τη στιγμή που πετάει με 7G στα γυρίσματα του νέου «Top Gun»
imdb

Η ταινία «Top Gun - Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου. Και όλοι ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, τεχνικά τουλάχιστον.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Κρουζ δεν ντουμπλάρεται στις επικίνδυνες σκηνές του και τις γυρίζει ο ίδιος. Κάτι όχι πολύ συχνό στο Χόλιγουντ, πόσοι ηθοποιοί θα μπορούσαν να πετάξουν με ένα υπερηχητικό μαχητικό και να «φάνε» 7G επιτάχυνσης;

Ο Κρουζ όχι μόνο το κάνει, αλλά μάς δείχνει και πώς αισθάνθηκε στα γυρίσματα, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε:

Τη σκηνοθεσία του «Top Gun - Maverick» έχει αναλάβει ο Τζόζεφ Κοζίνσκι, ενώ το νέο γυναικείο πρόσωπο στο πλευρό του Κρουζ θα είναι η Τζένιφερ Κόνελι.

«Δεν ήμουν έτοιμος για ένα σίκουελ μέχρι να βρούμε μια ιστορία άξια για σίκουελ και μέχρι να εξελιχτεί η τεχνολογία ώστε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία ενός πιλότου μαχητικού», λέει ο ίδιος ο Τομ Κρουζ για την ταινία.

Πριν αρχίσουν τα γυρίσματα οι συντελεστές συνεργάστηκαν με το Ναυτικό και τη σχολήTop Gun προκειμένου να εκπαιδευτούν και οι σκηνές να γίνουν απόλυτα ρεαλιστικές. Οι ηθοποιοί υποβλήθηκαν σε τρεις μήνες σκληρής εκπαίδευσης, η οποία περιλάμβανε και επιβίωση κάτω από το νερό.

Αναφορικά με τις πτήσεις, που είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας,, οι ηθοποιοί μπήκαν αρχικά σε μονοθέσια αεροσκάφη προκειμένου να συνηθίσουν το συναίσθημα και αργότερα σε μεγαλύτερα και ταχύτερα πολεμικά αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ