ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άλεκ Μπόλντουιν: Ο δικηγόρος του αμφισβητεί τα ευρήματα του FBI

Άλεκ Μπόλντουιν: Ο δικηγόρος του αμφισβητεί τα ευρήματα του FBI
AP Photo

Ο δικηγόρος του Άλεκ Μπόλντουιν, Λουκ Νίκας, αμφισβητεί τα ευρήματα του FBI και επιμένει ότι ο ηθοποιός δεν τράβηξε τη σκανδάλη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», άρα δεν έχει ευθύνη για το θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς.

Ο δικηγόρος του Μπόλντουιν, μιλώντας στο Fox News, είπε ότι το FBI κάνει λάθος στο συμπέρασμα ότι ο ηθοποιός τράβηξε τη σκανδάλη, καθώς οι δοκιμές που έκαναν οι πραγματογνώμονες της υπηρεσίας δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Όπως αναφέρει το «TMZ», ο δικηγόρος του Μπόλντουιν είπε: «Το όπλο πυροβόλησε κατά τη δοκιμή μόνο μία φορά -χωρίς να χρειαστεί να πατηθεί η σκανδάλη-, όταν η σφύρα τραβήχτηκε προς τα πίσω και το όπλο έσπασε σε δύο διαφορετικά σημεία. Το FBI δεν μπόρεσε να δοκιμάσει να πυροβολήσει με το όπλο, καθώς ακόμη και όταν χρειάστηκε να τραβήξει τη σκανδάλη το πιστόλι βρισκόταν σε κάκιστη κατάσταση».

Ο Λουκ Νίκας φαίνεται να υπονοεί ότι είτε τα ευρήματα της έκθεσης είναι παραποιημένα, είτε το FBI απλά ανέφερε λάθος τι πραγματικά έκανε στο εργαστήριο.

Επιπλέον, ο δικηγόρος του Μπόλντουιν επισημαίνει ότι η έκθεση του FBI για το όπλο δεν έχει καν σημασία στην υπόθεση, επειδή το Γραφείο Ιατρικών Ερευνών της Σάντα Φε έβγαλε με το δικό του πόρισμα σχετικά με το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον έκρινε επίσημα ως ατύχημα.

Όλα αυτά τα ευρήματα -του FBI και του ιατροδικαστή- έχουν σταλεί στους αξιωματούχους του Νέου Μεξικού για περαιτέρω εξέταση. Ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την απαγγελία ποινικών κατηγοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ