ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέντε video games που θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές τηλεοπτικές σειρές

Πέντε video games που θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές τηλεοπτικές σειρές
Παιχνίδια όπως τα «Grand Theft Auto», «Devl May Cry», «Half-Life», «The Elder Scrolls» και «Final Fantasy» θα ήταν ιδανικά για live action τηλεοπτικές σειρές Rockstar Games / Capcom / Valve / Bethesda / Square Enix / iPiccy

Μπορεί οι μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στον κινηματογράφο να είναι μια πονεμένη ιστορία (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, όταν το «Super Mario Bros. Η Ταινία» έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς μετά την «Barbie»), αλλά φαίνεται ότι στην τηλεόραση βρίσκουν το κοινό τους και γοητεύουν τους κριτικούς.

Το «The Last of Us» αποθεώθηκε ως σειρά του HBO, ενώ αρκετά καλές κριτικές πήρε και το «Halo» στο Paramount+. Αν προσθέσουμε και την ανυπομονησία με την οποία περιμένουν όλοι τη μεταφορά του παιχνιδιού «Fallout» στο Amazon Prime που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο (το τρέιλερ όντως ενθουσίασε τους gamers), φαίνεται πως τελικά η τηλεόραση και οι live action σειρές είναι το μέσο που ταιριάζει περισσότερο στα video games.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια που θα ήταν ιδανικά, σύμφωνα με το ScreenRant, για μεταφορά στη μικρή οθόνη.

1. Grand Theft Auto

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο δημοφιλές franchise βιντεοπαιχνιδιών που δημιουργήθηκε ποτέ. Μόνο το «Grand Theft Auto V», έχει πουλήσει περισσότερα από 190 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του το 2013, ενώ σε συνδυασμό με την online εκδοχή του, το «GTA Online», είναι το πιο κερδοφόρο προϊόν ψυχαγωγίας όλων των εποχών, έχοντας αποφέρει περισσότερα από 7,7 δισ. δολάρια! Επίσης, μέσα στο 2025 θα κυκλοφορήσει και το «Grand Theft Auto VI», που ήδη έχει ξεσηκώσει κύματα ενθουσιασμού με το πρώτο teaser του (βλέπε επάνω). Όλα τα παιχνίδια του franchise περιλαμβάνουν άφθονο υλικό για μια αστυνομική σειρά γεμάτη αντιήρωες, που μπαίνουν στον υπόκοσμο και μπλέκουν στις πιο απίθανες περιπέτειες, από μια απλή ληστεία τράπεζας μέχρι την… ισοπέδωση της πόλης με τανκ!

2. The Elder Scrolls

Αφού το 2022 η πανάκριβη σειρά «Lord of the Rings: The Rings of Power» του Amazon Prime άρεσε γενικά αλλά απέτυχε να γίνει το νέο «Game of Thrones» (κάτι που σίγουρα ισχύει και για το «The Witcher» του Netflix αλλά και για το «House of the Dragon» του HBO), η επόμενη μεγάλη σειρά μεσαιωνικής φαντασίας θα μπορούσε να είναι βασισμένη στη σειρά παιχνιδιών ρόλων «The Elder Scrolls». Τίτλοι όπως «Morrowind», «Oblivion» και «Skyrim» έχουν όλοι αναδειχθεί «Παιχνίδι της χρονιάς» όταν κυκλοφόρησαν, και η τηλεόραση είναι το ιδανικό μέσο για μια εμβύθιση στην ήπειρο Tamriel και στις διαφορετικές φυλές της που παραπέμπουν σε Ρωμαίους, Βίκινγκ, ξωτικά, ορκ, Ινδιάνους… Οι εκατομμύρια gamers που έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα από τις ζωές τους στα παιχνίδια αυτά, κάτι θα ξέρουν.

3. Final Fantasy

Εδώ κι αν υπάρχει άφθονο υλικό! Από το 1987 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 16 κύρια παιχνίδια «Final Fantasy» και διάφορες ακόμη παραλλαγές. Πρόκειται για σειρά ανθολογίας, με κάθε παιχνίδι να έχει διαφορετικό σκηνικό, πλοκή και βασικούς χαρακτήρες. Η πλοκή έχει πάντα να κάνει με μια ομάδα ηρώων που συνασπίζεται για να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο Κακό, αλλά εξερευνά επίσης τα προβλήματα του κάθε ενός και τις σχέσεις μεταξύ τους, σε σημείο που πλησιάζει… σαπουνόπερα. Κι αν οι δύο ταινίες animation που κυκλοφόρησαν μέχρι στιγμής ήταν κακές («Final Fantasy: The Spirits Within», 2001) ή μέτριες («Final Fantasy VII: Advent Children», 2005), μια live action τηλεοπτική σειρά ανθολογίας είναι το μέσο που θα πραγματικά θα επιτρέψει στην πλοκή και τους χαρακτήρες του «Final Fantasy» να λάμψουν.

4. Devil May Cry

Μπορεί μέσα στο 2024 να κάνει πρεμιέρα στο Netflix μια σειρά anime με τις περιπέτειες του κυνηγού δαιμόνων Dante, αλλά μια live action εκδοχή θα ήταν σίγουρα πιο εντυπωσιακή και κατάλληλη για να γοητεύσει και να τρομάξει τους θεατές με τον κόσμο του «Devil May Cry». Ο Dante (κατά τον Dante Alighieri της «Θείας Κωμωδίας», με το πρώτο μέρος της, «Κόλαση», να έχει αποτελέσει έμπνευση για το παιχνίδι) είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και χαρισματικούς χαρακτήρες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ παλιότερες τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Supernatural» και «Preacher» έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για περιπέτειες γύρω από αποκρυφισμό και δαίμονες. Τα πέντε παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει από το 2001 μέχρι το 2019 προσφέρουν άφθονο υλικό.

5. Half-Life

Αφού κατάφερε να γίνει τηλεοπτική σειρά ένα first person shooter σαν το «Halo», γιατί όχι και το «Half-Life», ένα παιχνίδι που έγραψε ιστορία όταν κυκλοφόρησε το 1998, ενώ το σίκουελ «Half-Life 2» του 2004 θεωρείται ένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών. Ο θεωρητικός φυσικός Dr. Gordon Freeman που καλείται να πάρει τα όπλα και να σώσει τον κόσμο όταν ένα λάθος σε μια ερευνητική εγκατάσταση ανοίγει μια πύλη τηλεμεταφοράς σε εξωγήινους εισβολείς, αλλά και ο μυστηριώδης G-Man που μοιάζει να ελέγχει την κατάσταση (και μπορεί να είναι άνθρωπος, μπορεί και όχι ακριβώς) είναι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Και τα ατού των παιχνιδιών, που είναι η συναρπαστική δράση, οι ανατροπές, ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις της επιστήμης στην ανθρωπότητα όταν αφήνεται ανεξέλεγκτη και η απίστευτη λεπτομέρεια με την οποία είναι χτισμένος ο κόσμος τους, θα έχουν μεγάλη επιτυχία και στη μικρή οθόνη αν αποδοθούν σωστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ