ΚΟΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν επισκεφτείτε το Machu Picchu

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν επισκεφτείτε το Machu Picchu

Υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος να επισκεφτείτε ένα από τα... θαύματα του κόσμου. Ο λάθος τρόπος είναι να εμφανιστείτε χωρίς να έχετε κανονίσει τίποτα, ενώ ο σωστός σας βρίσκει να έχετε οργανώσει ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού. Για αυτό, λοιπόν, κι αυτός ο οδηγός, είναι ίσως ό,τι πιο χρήσιμο υπάρχει εκεί έξω για κάποιον που σκοπεύει να επισκεφτεί ένα από τα δημοφιλέστερα αρχαιολογικά μέρη του πλανήτη, το Machu Picchu.

Το δημιούργημα των Ίνκας, βρίσκεται στην καρδιά του Peru και κρύβει μερικούς από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς στον κόσμο. Εξάλλου, το Peru, οφείλει ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού του σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο. Για να εξερευνήσετε όπως πρέπει, λοιπόν, το Machu Picchu, παρακάτω θα βρείτε μερικά βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Προετοιμάστε την απόλυτη εμπειρία

2

Αντί να επισκεφτείτε το Machu Pichu για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική ομορφιά του μέρους, ζήστε το «πακέτο» μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας. Πριν φτάσετε, φροντίστε να διαβάσετε τα πάντα για την ιστορία και την κουλτούρα του Peru. Στη συνέχεια, οργανώστε μια πεζοπορία σε κάποια μονοπάτια των Ίνκας μέσα από το Sacred Valley, το Lares, και να καταλήξετε στο Machu Picchu. Δεν αξίζει να επισκεφτείτε το μέρος για πέντε ημέρες, χρειάζεστε τουλάχιστον μια με δύο εβδομάδες. Χρειάζεστε χρόνο για να κάνετε όλες τις διαδρομές που αξίζουν τριγύρω, αλλά και να γευτείτε τις τοπικές παραδοσιακές τους δημιουργίες στην κουζίνα.

Θυμηθείτε πως το… νωρίτερα δεν σημαίνει και καλύτερα

3

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πιστεύουν πως η καλύτερη επιλογή είναι να φτάσουν στο Machu Picchu στις έξι το πρωί, όμως αυτό μόνο απογοήτευση θα σας προσφέρει. Διότι, τότε είναι που γίνεται ένας μικρός χαμός από selfie sticks και ανθρώπους. Από την άλλη, το απόγευμα, με τη δύση του ήλιου, όταν ο κόσμος μοιάζει να έχει «σπάσει», το θέαμα είναι πραγματικά μαγικό. Όπως και οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε.

Πηγαίνετε παρέα με έναν οδηγό

4

Εάν ψάχνατε αφορμή για να αποφύγετε το solo traveling, τότε αυτό είναι το σημάδι που περιμένατε. Διότι, δεν έχετε την επιλογή να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο τελείως μόνοι σας και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού του Peru, να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Έτσι, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και την ιστορία των μεγάλων αυτών θαυμάτων, ενώ βρίσκεστε εκεί.

Η αρχή πρέπει να γίνει στη Lima

5

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν οι ταξιδιώτες και επισκέπτες του Machu Picchu είναι η παράβλεψη της πρωτεύουσας του Peru, Lima, και η διαμονή τους στο Cusco. Η γεμάτη ζωντάνια αυτή πόλη, όμως, έχει βαλθεί να σας κλέψει την καρδιά μέσα από τα πιο ωραία surf spots, cocktail bars, και τα διεθνούς φήμης εστιατόριά της. Φροντίστε να περάσετε τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες στη Lima, ώστε να αποκτήσετε την απόλυτη εμπειρία της χώρας αλλά και της κουλτούρας των Περουβιανών. Με λίγη προσοχή μόνο, διότι όταν θα φτάσετε στο Machu Picchu θα πρέπει να είστε αρκετά ενυδατωμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ