ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Κόκκινος» συναγερμός - Πληροφορίες για πάνω από 7.000 νέα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: «Κόκκινος» συναγερμός - Πληροφορίες για πάνω από 7.000 νέα κρούσματα σήμερα
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας

Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 7.000 ενώ επιβαρυμένοι αναμένεται να είναι και οι υπόλοιποι «σκληροί» επιδημιολογικοί δείκτες.

Όπως είπε στο CNN Greece, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, γενικά η πορεία και την ερχόμενη βδομάδα θα είναι αυξητική.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μία επιβράδυνση θα αρχίσει από την μεθεπόμενη Δευτέρα, δηλαδή σε 10 περίπου μέρες, οπότε αναμένει να έχουν λειτουργήσει τα μέτρα.

«Θα είμαστε πολύ τυχεροί εάν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων από τις αρχές Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.150 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς επίσης υψηλό αριθμό θανάτων, με 49 ανθρώπους να έχουν καταλήξει μέσα σε ένα 24ωρο και 431 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο «κόκκινο» εμφανίζονται και σήμερα Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη.

17 περιφερειακές ενότητες σε «βαθύ κόκκινο»

Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές, οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο»:

Αυτές είναι: Το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαϊα, η Καβάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ