ΕΛΛΑΔΑ

«Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινική δίωξη για βιασμό στον 23χρονο από τη Συρία

«Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινική δίωξη για βιασμό στον 23χρονο από τη Συρία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) ο δράκος των Εξαρχείων, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό.

Συγκεκριμένα η κατηγορία σε βάρος του 23χρονου από τη Συρία, αφορά την κατηγορία του βιασμού βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (24/11).

Ο κατηγορούμενος για τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε γυναίκες μεταξύ των οποίων και σε ένα 13χρονο κορίτσι, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες Τρίτη και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Τη σύλληψή του «ξεκλείδωσε» η απόπειρα βιασμού ενός 18χρονου κοριτσιού τον περασμένο Οκτώβρη στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που χειρίζονταν την υπόθεση της απόπειρας βιασμού της 18χρονης εντόπισαν τον 23χρονο μετά από αναζητήσεις στην Κάνιγγος και τον συνέλαβαν.

Όπως αποκαλύφθηκε είχε καταδικαστεί για επίθεση σε γυναίκες και είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών.

Τον περασμένο Οκτώβριο κάθισε δίπλα στη στάση ενός λεωφορείου σε μια 18χρονη και όταν εκείνη φοβήθηκε και προσπάθησε να απομακρυνθεί αυτός τον ακολούθησε και την έριξε στο έδαφος. Από τις φωνές της κοπέλας βγήκε στο μπαλκόνι ο μπαμπάς μιας φίλης της και ο δράστης απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων»

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων», εξασφάλισε το CNN Greece.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ταυτοποίησή του, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσει τον άνδρα που φαίνεται να επιτέθηκε σε γυναίκες - υποψήφια θύματα με στόχο να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας - που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν - να βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στη γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με έναν άλλο συνάδελφό της γιατρό να ακούει και να σπεύδει για βοήθεια.

Η επίθεση του «δράκου» σε 29χρονη

Tην ίδια ώρα, στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που ο φερόμενος δράστης επιτίθεται σε μία 29χρονη, την πετάει στο έδαφος και της κλείνει το στόμα για να προβεί σε γενετήσιες πράξεις, τα σχέδια του οποίου ανατράπηκαν από περίοικους.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου σε βάρος μιας 13χρονης. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις που φαίνεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ο ίδιος δράστης. Πρώτο θύμα, η 29χρονη. Απτόητος συνέχισε μέχρι την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπου επιτέθηκε σε μία 27χρονη. Το θύμα αντιστάθηκε, απελευθερώθηκε και ο δράστης τράπηκε πάλι σε φυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ