ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Γιατί η αστυνομία της Πορτογαλίας ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της

Μικρή Μαντλίν: Γιατί η αστυνομία της Πορτογαλίας ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της
Η μικρή Μαντλίν ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA / LUIS FORRA

Η αστυνομία της Πορτογαλίας ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της Μαντλίν Μακάν για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εξαφάνιση της 3χρονης πριν από 16 χρόνια.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε τον Μάιο του 2007, την ώρα που οι γονείς της έτρωγαν σε κοντινό εστιατόριο.

Μια αντιπροσωπεία ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της Λισαβόνας έφτασε στο Λονδίνο νωρίτερα μέσα στο 2023 και συναντήθηκαν με τον πατέρα της Μαντλίν, Τζέρι.

Όπως γράφει το βρετανικό κρατικό δίκτυο BBC, οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από τον Τζέρι Μακάν για το πώς διερευνήθηκε η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν και τον τρόπο που οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν την οικογένεια.

Η οικογένεια Μακάν δεν έχει σχολιάσει τη συγγνώμη των αστυνομικών και η υπόθεση εξαφάνισης της κόρης τους παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Οι αξιωματικοί ενημέρωσαν επίσης τον πατέρα της οικογένειας ότι πλέον στηρίζουν τη θεωρία της γερμανικής αστυνομίας για την εξαφάνιση, λέγοντας ότι ο βασικός ύποπτος είναι ο παιδόφιλος Christian Brueckner.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, μόλις τέσσερις μήνες μετά από την εξαφάνιση της 3χρονης, οι Κέιτ και Τζέρι Μακάν θεωρήθηκαν επισήμως «ύποπτοι».

Οι Κέιτ και Τζέρι Μακάν / (AP Photo/Sang Tan, File)

Και οι δύο ανακρίθηκαν από τις πορτογαλικές Αρχές, που πίστευαν τότε ότι είχαν σκοτώσει και κρύψει τη σορό της μεγαλύτερης κόρης τους.

Μάλιστα, η Κέιτ Μακάν έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την κάνουν να ομολογήσει λέγοντας ότι θα μειώσουν την ποινή φυλάκισής της.

Ο επικεφαλής αστυνομικός της έρευνας, Goncalo Amaral, απομακρύνθηκε αργότερα από την έρευνα και στη συνέχεια έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο κατηγορούσε τους Μακάν ότι είχαν ανάμειξη στην εξαφάνιση της κόρης τους.

Το ζευγάρι έχει δεχτεί, επίσης, βιτριολικές διαδικτυακές επιθέσεις από άτομα που τους κατηγορούν ότι δολοφόνησαν το παιδί τους.

Η αστυνομία της Πορτογαλίας υποστηρίζει τώρα ότι ο αρχικός χειρισμός της εξαφάνισης της Μαντλίν δεν έγινε με τον τρόπο που έπρεπε και πως η θέση των γονέων δεν έγινε κατανοητή.

Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ένας από τους Γερμανούς εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, είπε πως η «συγγνώμη» των Πορτογάλων αστυνομικών είναι «καλό σημάδι».

«Δείχνει ότι στην Πορτογαλία υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση Μακάν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας παράλληλα ότι ο ίδιος και η ομάδα του ελπίζουν να ολοκληρώσουν την πενταετή έρευνά τους στο παρελθόν του Brueckner το 2024.

Προσώρας, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ