ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία

Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Έκτακτες αλλαγές στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, φέρνει το υπουργείο Υγείας.

Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Σε 99 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει νωρίτερα 10 νέους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και 4 υπηκόους ξένων χωρών.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.

Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα

Ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορωνοϊό, διασωληνώθηκε.

Η κατάστασή της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κρίνεται σταθερή.

Είναι ο δεύτερος ασθενής που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές της πνευμονίας μετά τον 66χρονο που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που ανήκει στο γκρουπ που είχαν μεταβεί στους Αγίους Τόπους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για τον κορονοϊό στο ανωτέρω νοσοκομείο του Ρίου.

2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του CNN Greece.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.).

Οι συμβάσεις θα έχουν διετή διάρκεια.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ