ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Στις 15 Οκτωβρίου η επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις

Μοσκοβισί: Στις 15 Οκτωβρίου η επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις 15 Οκτωβρίου έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για επανεξέταση των αποφάσεων αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να τηρηθούν. Στη συνέχεια θα το εξετάσουμε αυτό σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 του Οκτώβρη, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα που στέκεται στα δυο της πόδια και ορίζει η ίδια την πολιτική της, με μια στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάζουν οι Έλληνες. Ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη.

«Η Ελλάδα είναι ελεύθερη αλλά όχι μόνη της. Έχει τους Ευρωπαίους εταίρους στο πλευρό της», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος και συνέχισε λέγοντας:

Δεν θα επιστρέψει η τρόικα, δεν αλλάξαμε το γκρι κοστούμι και βάλαμε λευκό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όπως σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, μετά το τέλος του προγράμματος υπάρχει πάντα επιτήρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ