ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Στον Μητσοτάκη η ευθύνη για κάθε πολίτη που χρειάζεται ΜΕΘ και δεν έχει

Ηλιόπουλος: Στον Μητσοτάκη η ευθύνη για κάθε πολίτη που χρειάζεται ΜΕΘ και δεν έχει
"Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς", υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ πως, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα, είναι εκτός μάχης κρατημένες για VIP περιστατικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει μνεία και σε σημερινή (Τετάρτη) εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν διάψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες κι αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ