ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: «Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η ποινικοποίηση του προεκλογικού αγώνα»

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: «Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η ποινικοποίηση του προεκλογικού αγώνα»
Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για τηλεοπτική δημοκρατία, υπενθυμίζοντας πως μόνο το 2022 η άμεση ή έμμεση κυβερνητική ενίσχυση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για ξεκάθαρη πολιτική και όχι ποινική καταδίκη του Νίκου Παππά κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ  - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία συγκρούεται με την αθωωτική εισαγγελική πρόταση, την πρόσφατη αθώωση του πρώην υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου για τις τηλεοπτικές άδειες και, κυρίως, με τη λογική και την αλήθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να βάλει στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου να βάλει στο κάδρο τον ίδιο.

«Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατά τον άλλον, πιστεύουν ότι και στο ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τους ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον κρατάνε», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, μιλούν για τηλεοπτική δημοκρατία, υπενθυμίζοντας πως μόνο το 2022 η άμεση ή έμμεση κυβερνητική ενίσχυση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζοντας και άλλες «χάρες», όπως τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων.

Με τον Νίκο Παππά, εξάλλου, να συμμετέχει κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- «τώρα θα εκλεγεί πανηγυρικώς στο Νότιο Τομέα Αθηνών», εκτιμούν κομματικοί του φίλοι, άσπονδοι και μη- και να αναζητά δικαιοσύνη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η στήριξη στο πρόσωπό του από την ηγεσία θεωρείται αυτονόητη.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τόσους σκελετούς στη ντουλάπα της που θα της γυρίσει μπούμερανγκ η ποινικοποίηση του προεκλογικού αγώνα, την οποία επιχειρεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αρχή γίνεται την Τρίτη στις Βρυξέλλες όπου η Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής θα συζητήσει με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνο Μενουδάκο, σχετικώς με τις εν εξελίξει έρευνες για τη χρήση κατασκοπικού λογισμικού στην Ελλάδα.

Η εν λόγω συζήτηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δημόσιας ακρόασης της ίδιας Επιτροπής σχετικά με τη χρήση του Predator στη χώρα μας, αλλά και της επακόλουθης διερευνητικής επίσκεψης στην Ελλάδα και την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ