ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παπαθανάσης, όπως λέμε ΝΔ, όπως λέμε Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Παπαθανάσης, όπως λέμε ΝΔ, όπως λέμε Μητσοτάκης»
INTIME NEWS

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των δανείων του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Αναφέρουν πως από τη μια βρίσκονται οι εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες ζουν με τον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας τους από την άλλη ο Νίκος Παπαθανάσης και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις που έχουν κάνει η ΝΔ για χρέη 400 εκατ. ευρώ και το υπουργικό συμβούλιο για 12 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό και καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη να δώσει στη δημοσιότητα το διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 ευρώ για δύο εκατ. ευρώ χρέος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους απαιτείται τουλάχιστον απόλυτη διαφάνεια.

Επισημαίνουν, μάλιστα, με αφορμή την υπόθεση Παπαθανάση πως αποκαλύπτεται γιατί τον Ιούνιο η κυβέρνηση απόρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων, αλλά και οι ρυθμίσεις τους.

«Παπαθανάσης όπως λέμε ΝΔ, όπως λέμε Μητσοτάκης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, βάζουν στο στόχαστρο και τον βουλευτή Κεφαλονιάς της ΝΔ, Παναγή Καππάτο, ο οποίος καταγγέλλεται πως βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών για λογαριασμό τραπεζών και funds.

«Ο πρωθυπουργός έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρεία που χρωστά και φεσώνει Δημόσιο και τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή κυνηγά ανελέητα μικρομεσαίους επαγγελματίες και μισθωτούς», τονίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον απόηχο, εξάλλου, της δήλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη περί πίεσής του από τον κ. Μητσοτάκη για εξοστρακισμό του Κωνσταντίνου Μενουδάκου, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα, στις 10.30, τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στις 17:30, εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με την δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου με τίτλο «Για μια Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας: Στόχοι– Προτεραιότητες– Πολιτικές,» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Την ίδια ώρα και με αφορμή τη ρητορική Μητσοτάκη περί σύγκρουσης με το βαθύ κράτος, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε αξιοκρατία και δικαιοσύνη: «Αφενός γιατί πιστεύουμε σε ένα ισχυρό και σύγχρονο κράτος, αφετέρου γιατί η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έρθουν ποτέ σε σύγκρουση με τα δικά τους παιδιά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το Δημόσιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ