ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμηχανία στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη

Αμηχανία στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη
EUROKINISSI/ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αμηχανία επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ουσιαστικά διαφοροποίησε τη θέση του από την γραμμή του κόμματος περί εκλογών και κράτησε αποστάσεις από τις βασικές πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του CNN Greece Δημήτρης Κοτταρίδης, στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν με έκπληξη τη συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος κράτησε σαφείς αποστάσεις από βασικές πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μειμαράκης τάχθηκε κατά των εκλογών και ζήτησε να υπάρξει ένα κλίμα μεγαλύτερης συναίνεσης, ενώ διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή και στην ανάγκη να αναζητηθούν ευθύνες για την περίοδο Βαρουφάκη.

Η Νέα Δημοκρατίας δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση, τονίζουν, ωστόσο, πως σέβονται τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και ξεκαθαρίζουν πως η πόρτα του κ. Μητσοτάκη είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα καρφιά, καθώς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο κ. Μειμαράκης να λέει αυτά που λέει για το plan Β και την ίδια ώρα να έχει υπογράψει και την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αλλά και την ερώτηση προς την κυβέρνηση για τον κ. Γκάλμπρεϊθ.

Η θέση της Νέα Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο είναι ξεκάθαρη και αυτή είναι ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αλλαγές. Έχει ταχθεί μόνο υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών και υπέρ του να δοθεί ψήφος στους ομογενείς , τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτά.

Η ΝΔ θεωρεί ότι όποια κίνηση γίνει για την μείωση του μπόνους έχει μόνο ένα σκοπό από το Μέγαρο Μαξίμου, να τορπιλίσει την όποια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να έχει η χώρα το επόμενο διάστημα.

Όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης και στελέχη της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει ένα σκηνικό χάους και ακυβερνησίας.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: «Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος»

Β. Μεϊμαράκης: Αντίθετος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ