ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 20/02 - 26/02

Οι ταινίες της εβδομάδας 20/02 - 26/02
O Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία Sonic the Hedgehog Imdb

Σχετικά υποτονική κινηματογραφική εβδομάδα, με hightlits ένα οσκαρικό ντοκιμαντέρ, το σκατζόχοιρο Σόνικ και μια ελληνική ταινία

Απόστρατος, Ζαχαρίας Μαυροειδής

Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στου Παπάγου. Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή. Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.
Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής στη δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας του.

Στη Γη του Άγριου Μελιού (Honeyland), Ταμάρα Κοτέβσκα, Λούμπομιρ Στεφάνοφ

Βραβευμένο στο φεστιβάλ του Sundance με το μεγάλο βραβείο για διεθνή ντοκιμαντέρ, για τη φωτογραφία του, το φιλμ των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ, ακολουθεί την καθημερινότητα μιας γυναίκας που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, κι επιβιώνει συλλέγοντας το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της, παίρνοντας το μισό για εκεινη κι αφήνοντας το άλλο μισό για τις μέλισσες. Όταν μια θορυβώδης οικογένεια έρθει να εγκατασταθεί δίπλα της, η μοναξιά της θα αποκτήσει παρέα, όταν όμως εκείνοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία παραβλέποντας τον κανόνα του μισού-μισού, η ισορροπία και η ίδια της η ζωή θα διαταραχθεί με τρόπους απρόβλεπτους και σκληρούς. Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ τόσο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ όσο και σε αυτή της καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Στο Λαβύρινθο (L'uomo del labirinto), Ντονάτο Καρίζι

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δρ. Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα τη βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας. Όμως, την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο, αλλά μέσα στο μυαλό της. Κινηματογραφικό ντεμπούτο ενός επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων με πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Τόνι Σερβίλιο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης (The Call Of The Wild), Κρις Σάντερς

To βιβλίο του Τζακ Λόντον, στην κινηματογραφική του μεταφορά, με πρωταγωνιστές το Χάρισον Φορντ κι έναν CGI σκύλο. Η ευτυχισμένη ζωή του καλόκαρδου σκύλου Μπακ ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην άγρια Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού, τη δεκαετία του 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας, ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Sonic Η Ταινία (Sonic the Hedgehog), Τζεφ Φάουλερ

Ο Σκαντζόχοιρος Σόνικ από την οθόνη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στην οθόνη του σινεμά. Ο Σόνικ απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη, μέχρι να αρχίσουν οι φασαρίες. Τώρα, αυτός και ο νέος καλύτερος φίλος του, Τομ, συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία. Η κινηματογραφική επιστροφή του Τζιμ Κάρεϊ.

" id="49124"]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ