VIRAL

Πώς ένας λομπίστας έκανε την καραντίνα παιχνίδι μεταμφιέζοντας την οικογένεια του

Πώς ένας λομπίστας έκανε την καραντίνα παιχνίδι μεταμφιέζοντας την οικογένεια του
Αθλητικό κόνσεπτ

Όταν ο νέος κορωνοϊός ανακοινώθηκε ότι αποτελεί πανδημία και το να βγεις από το σπίτι έγινε πολυτέλεια, ο Μάικ Μανάτος, ένας Ελληνοαμερικανός λομπίστας, που ζει στη Ουάσιγκτον με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 14, 12 και 10, είχε μία ιδέα: Αντί να αφήσει την καραντίνα να καταβάλει την οικογένεια του, σκέφτηκε να το διασκεδάσει…

«Έχουν περάσει 91 ημέρες από τότε που άρχισε η καραντίνα, αν και ποια δεν μετράμε τις μέρες. Χρειαζόμασταν κάτι να κρατήσουμε τα παιδιά μας απασχολημένα και έτσι μας ήρθε η ιδέα της μεταμφίεσης» είπε στο CNN Greece ο Μανάτος.

Κάθε εβδομάδα ο Μανάτος και η γυναίκα του ζητούσαν από τα παιδιά τους να σκεφτούν ένα θέμα. Για παράδειγμα, κάποια από τα θέματα που επέλεξαν τα παιδιά ήταν: διάσημοι ηθοποιοί, σειρές από το Netflix, αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney, μεταμφιέσεις σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αλλά και προσομοίωση χορών αποφοίτων, καθώς τέτοιου είδους εκδηλώσεις ακυρώθηκαν φέτος.

Η διαδικασία ήταν απλή όταν επιλεγεί το θέμα, τα παιδιά βάζουνε όλα τα ονόματα των χαρακτήρων σε ένα καπέλο και το κάθε μέλος της οικογένειας διαλέγει ένα χαρτάκι. Στη συνέχεια, όλοι έχουν 30 λεπτά να ψάξουν το σπίτι και να βρουν όλα τα πράγματα που χρειάζονται για να φτιάξουν το κουστούμι.

«Το παιχνίδι έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο δημιουργικός, ποιος ξέρει να χρησιμοποιεί τα πράγματα στο σπίτι καλυτέρα και φυσικά ποιος μπορεί να προλάβει να τα τελειώσει όλα πριν λήξουν τα 30 λεπτά,» εξήγησε ο Μανάτος.

Το σπίτι ζωντανεύει μαζί με το παιχνίδι καθώς όλοι τρέχουν να βρουν πράγματα που χρειάζονται.

«Μπορεί και να υπάρξει μια μικρή διαμάχη μεταξύ μας. Άλλωστε οι φωνές είναι κομμάτι της ελληνικής μας κουλτούρας» είπε ο Μανάτος.

Όμως, στο τέλος όλοι τα καταφέρνουν επιτυχώς και τα κουστουμιά είναι μοναδικά.

Μια από τις αγαπημένες μεταμφιέσεις του Μανάτου ήταν όταν είχαν το θέμα «ντύσου όπως ένα άλλο ηλικιακό γκρουπ» και του έτυχε έφηβος.

«Έβαλα ένα μαύρο φούτερ, ακουστικά, κρεμά ακμής στο πρόσωπο και κοιτούσα το κινητό μου» περιέγραψε ο Μανάτος.

Μπορεί τα παιδιά του να μην ξετρελάθηκαν με τον τρόπο που ο ίδιος παρουσίασε τους εφήβους, όμως οι ενήλικες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκαν στην ανάρτηση του αναγνωρίζοντας με αστείο τρόπο τα χαρακτηριστικά των εφήβων.

«Ο κόσμος στο Facebook και τα αλλά μέσα έχει εμπνευστεί με την ιδέα. Μερικοί μου είπαν ότι έχουν αρχίσει και αυτοί να το κάνουν στην οικογένεια τους και άλλοι απλά μου έστειλαν μηνύματα, περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη μεταμφίεση» εξηγεί ο Μανάτος.

Άλλωστε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κόσμος ψάχνει να ξεχαστεί και ο Μανάτος πιστεύει ότι αυτό ακριβώς προφέρει όταν ανεβάζει κάθε εβδομάδα τις μεταμφιέσεις του.

Ο ίδιος δεν ντρέπεται καθόλου να πειραματιστεί με τα ρούχα ακόμα και με κίνδυνο να εκτεθεί.

«Όταν είχαμε το θέμα, ταινίες της Disney εμένα μου έτυχε ο Πίτερ Παν, οπότε πήρα το πράσινο καλσόν της γυναίκας μου και το έβαλα», είπε ο Μανάτος.

Μπορεί το παιχνίδι αυτό να ξεκίνησε σαν μία διασκέδαση, όμως δίδαξε κάτι παραπάνω στην οικογένεια του Μανάτου.

«Για πολλούς λόγους ήταν συμβολικό…» είπε ο Μανάτος

Με την καραντίνα κάθε μέρα, τα παιδιά δεν έχουν πια τα σαββατοκύριακα να βγουν με τους φίλους τους, έτσι κάθε μέρα ήταν ίδια. Παράλληλα, ο Μανάτος και η γυναίκα του δεν έχουν κοινωνικές εκδηλώσεις να πάνε αφού όλες έχουν ακυρωθεί.

«Έτσι αναρωτήθηκα πώς θα μπορούσα να κάνω τα σαββατοκύριακα ξεχωριστά αλλά και πως μπορούμε γενικά να κάνουμε την κάθε μέρα διαφορετική» εξηγεί ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας.

Παρόλο που το παιχνίδι ξεκίνησε για να περάσει ο ίδιος και η γυναίκα του ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, ο Μανάτος συνειδητοποίησε ότι ήταν εξίσου διασκεδαστικό και για αυτόν.

Δυσκολίες υπάρχουν σε όλες τις οικογένειες, εξηγεί ο Μανάτος, το θέμα είναι πως τις αντιμετωπίζεις και τις μετατρέπεις σε ευκαιρίες για κάτι άλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ